Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 93. Yıldönümü

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 93. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Tokat Şehitlik Anıtı'nda Anma Töreni Yapıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Tokat Şehitlik Anıtı'nda anma töreni yapıldı.

Tören Şehitlik Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Kurmay Yüzbaşı Bahadır Yalçın, "Büyük zaferi bizlere armağan eden başta ebedi Komutan Mustafa Kemal Atatürk ve onunu silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Şehit ailelerine de seslenen Yalçın, "Sizler bizlere emanetsiniz. Evlatlarınızın yazdığı destanlar ve isimleri hiç bir zaman unutulmayacaktır. Onlar birlik ve beraberliğimizi, yurt sevgimizi, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen sembolleri oldular. Her zaman gönlümüzde yaşacaklar" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Jandarma Onbaşı Levent Çil, 'Jandarma olmak onurumdur' isimli şiiri okudu. Şiirin, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Üzümlü Jandarma Sınır Karakolu'nda 12 Aralık 1993 tarihinde terör örgütüyle yapılan silahlı çatışmada kahramanca çarpışarak şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Zekerya Gülova'nın şahsi eşyaları içerisinden çıktığı kaydedildi. Okunan şiirin ardından şeref defterini imzalayan Tokat Valisi Recai Akyel, 'Çanakkale geçilmez' sözüyle destanlaşan bir zaferi dünya harp tarihine bahşeden kahraman Türk ordusunu, onun eşsiz komutanı Mustafa Kemal Atatürk'ü bütün neferini şehit veren 57. alayı, aziz şehitlerimizi, şanlı gazilerimizi, minnet ve rahmetle andıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Hepimiz birer neferiz, bizler şehit çocuğu, torunuyuz. Gerekirse kızımız şehit kızı, torunumuz şehit torunu olacaktır. Erenler şehitliğinden bugün dünyaya haykırıyoruz. Biz buradayız, gerekirse şehidiz ama diriyiz. Çünkü biz bir milletiz ve Türk'üz. Dünyaya yeniden düzeni biz vereceğiz." Konuşmaların ardından şehit kabirleri ziyaret edilerek dua okundu. Törene, Vali Dr. Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Altınok, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Nigail Guzey, Kurmay Başkanı Jandarma Kurmay Albay Murat Koç, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu, şehit aileleri, daire müdürleri ve askeri erkan katıldı.

(Nİ-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title