Haberler

'Çanakkale'ye Yolcum Var' Nazilli'de Sahnelendi

Nazilli Belediyesi Tiyatro Ekibi tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü için hazırlanan 'Çanakkale'ye Yolcum Var' adlı tiyatro oyunu izleyenleri duygulandırdı.

Nazilli Belediyesi Tiyatro Ekibi tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü için hazırlanan 'Çanakkale'ye Yolcum Var' adlı tiyatro oyunu izleyenleri duygulandırdı.

Çanakkale Şehitlerini anma günü için Nazilli Belediyesi Tiyatro topluluğunun hazırladığı 'Çanakkale'ye Yolcum Var' adlı tiyatro oyunu belediye tiyatro salonunda sergilendi. Nazilli Garnizon Komutanı Ekrem Turan, Nazilli Belediye Başkan vekili Vahit Aysan, Başkan yardımcısı Mustafa Akkaya, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen 'Çanakkale'ye Yolcum Var' adlı tiyatro oyunu izlemeye gelen konukların beğenisini kazandı.

"VATAN İÇİN ÖLÜME KOŞAN YİĞİTLER"

Mukaddes Yüksel'in yazıp sahneye uyarladığı oyunda dekorda Süheyla Ergün, Müziklerde Selin Yüksel ve Ayten Uğursal, şiirlerde ise Osman Girgin görev alırken, oyunda tarihimizde Yüce Türk Milletinin Bağımsızlığı için canlarını hiçe sayan Mehmetçiklerin Milli ruh hali ortaya koyuldu. 'Çanakkale'ye Yolcum Var' oyunu, bütün imkansızlıklara rağmen ölümün anlamını yitirip, vatan için ölüme koşan yiğitlerin 'biz ölüme değil düğüne gidiyoruz' diyerek düşmanla çarpıştığı, her karış toprağını asil kanlarıyla suladığı, yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan ve bize emanet eden ölümsüz kahramanların mezar taşlarını ellerinde tutarak izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Oyunun sonunda Belediye Başkan Vekili Vahit Aysan, Garnizon Komutanı Ekrem Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya oyunu yazan, yöneten ve sahneleyen oyun için emeği geçen herkese seyircilerin huzurunda teşekkür ederek çiçek verdiler. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akkaya Ekrem Turan Çanakkale Nazilli Yerel Haberler

title