Haberler

21. Troya Satranç Turnuvası Sona Erdi

Güncelleme:

Çanakkale'de düzenlenen 21. Uluslararası Troya Satranç Turnuvası sona erdi.

Çanakkale'de düzenlenen 21. Uluslararası Troya Satranç Turnuvası sona erdi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre ve Fuar Merkezi'nde 1 hafta süren turnuvada birinciliği Türkmenistanlı Giga Quparadze, ikinciliği Orkhan Eminov, üçüncülüğü ise Türkmenistanlı Handszar Odeev elde etti.

Kulüpler sıralamasında ise Antalya Çallıspor birinciliği kazandı.

Toplam 15 bin lira ödül dağıtılan turnuvanın ödül törenine, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Firuz Erdil, Biga Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cabir Kaşdemir, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Yönetim Kurulu Üyesi Halil Hilmi Darı, TSF Teknik Kurul Başkanı Abidin Ünal, TSF Merkez Hakem Kurulu Üyesi Uğur Tülüce ile davetliler katıldı.

Ezine'de sınavsız öğrenci alan liselere kayıtlar

Ezine'de Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerin, ilçe genelinde eğitim veren ve sınavsız öğrenci alan liselere başvuruları başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kız Teknik Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Yiyecek ve İçecek bölümlerine 75, İmam Hatip Lisesine 60, Ezine Çok Programlı Lisesi Muhasebe-Finansman, Elektrik- Elektronik, İnşaat Teknolojileri alanlarında 90, Geyikli Çok Programlı Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Elektrik-Elektronik, Gıda Teknolojisi alanlarında ise 120 öğrenci kayıt yaptırabilecek.

Açıklamada, 29 Ağustos'ta sona erecek başvuraların sonuçlarının 2 Eylül'e kadar duyurulacağı ve 13 Eylül'e kadar kayıtların yaptırılabileceği kaydedildi.

Binlerce gazeteye elektronik ortamda ulaşabiliyorlar

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) çalışanları ve öğrencileri, dünya genelinde yayımlanan 2 bin 200'den fazla gazeteye, kütüphane veri tabanları üzerinden ücretsiz olarak ulaşabiliyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, gazetecilere yaptığı açıklamada, süreli yayınlar konusunda kütüphanenin büyük bir atılım gösterdiğini, gazete koleksiyonundaki gelişmenin de bunun bir parçası olduğunu ifade etti.

ÇOMÜ'lülerin, kütüphane veri tabnaları yoluyla İspanya'dan Japonya'ya, ABD'den Güney Afrika Cumhuriyeti'ne kadar 2 bin 200'den fazla gazeteye ulaşabildiğine işaret eden Hisar, "Üstelik bu gazetelerin haberlerine sadece yazı olarak değil, gazetenin basılı halini fotoğraf olarak da görebiliyorsunuz" ifadesini kullandı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Antalya Ezine Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title