Haberler

Çanakkale'de Barajlarda Su Seviyesi Düşüyor

Çanakkale'de İl Merkezinin İçme Suyu İhtiyacının Karşılandığı Atikhisar Barajında Doluluk Oranının Yüzde 32'ler Seviyesinde Olduğu, Yıl Sonuna Kadar İçme ve Sulama Suyu Sıkıntısı Olmadığı Açıklandı.

Çanakkale'de il merkezinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Atikhisar barajında doluluk oranının yüzde 32'ler seviyesinde olduğu, yıl sonuna kadar içme ve sulama suyu sıkıntısı olmadığı açıklandı.

Çanakkale DSİ Müdürlüğü yetkilileri, yaz mevsimi ile birlikte barajlardaki su seviyelerinde bir düşüş olduğunu belirterek, "52 milyon 500 bin metreküp su tutma kapasitesi bulunan, il merkezinin su ihtiyacının da karşılandığı Atikhisar Barajı'nda su seviyesi bugün itibariyle 17 milyon 359 bin metreküp olarak ölçüldü. Barajdaki bu su il merkezinin 1 yıllık içme ve sulama suyu ihtiyacına yeterli seviyede. Belediye bizden yılda 9 milyon metreküp içme suyu alıyor. Bu da günde 25 bin metreküpü buluyor .Bizler yine de tedbiri elden bırakmadık ve sulama konusunda başlattığımız yüzde 25 oranındaki kesintiye devam ediyoruz. Daha evvel sulama kooperatifi üyeleri ile yaptığımız toplantıda görüş birliğine varmıştık. İl merkezinde yılda 16 milyon metreküp sulama suyu verirken, bu miktarı bu yıl 4 milyon metreküp kısarak 12 milyon metreküp olarak belirledik" dedi.

DSİ yetkilileri, Çanakkale genelinde Atikhisar dışında 4 baraj daha bulunduğunu hatırlatarak, "Bunun dışında 14 milyon 500 bin metreküp su tutma kapasitesi bulunan Gökçeada Barajı'nda 11 milyon 804 bin, 88 milyon 432 bin metreküp su tutma kapasitesi bulunan Bayramiç Barajı'nda 62 milyon 223 bin metreküp su mevcut. 139 milyon metreküp su tutma kapasitesi bulunan Bakacak Barajı'nda 47 milyon 959 bin metreküp ve 4 milyon 363 bin metreküp su tutma kapasite olan Tayfur Barajı'nda da 3 milyon 836 bin metreküp su bulunuyor" dedi.

(AÖ-MŞ)

17.07.2007 12:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title