Haberler

Çan'da Kocayayla Köyünde 450 Pehlivan Birbirleri ile Kıyasıya Güreşti

Çanakkale'nin Çan İlçesine Bağlı Kocayayla Köyünde Bu Yıl İkincisi Gerçekleştirilen ve Sezonun En Önemli Güreş Organizasyonlarından Biri Olan Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 350 Güreşçi Er Meydanına Çıktı.

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Kocayayla köyünde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve sezonun en önemli güreş organizasyonlarından biri olan Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 350 güreşçi er meydanına çıktı.

Kocayayla Muhtarı Ali Azap ve tertip komitesi tarafından gelenekselleştirilen organizasyonda, pilav kazanları da kaynadı ve köy hayrı yapıldı. 1990 Yılı Tarihi Kırkpınar Ağası Çanlı İşadamı Murat Köse'nin kurucu güreş ağalığını, işadamı Zührü Uçar'ın da 2008 yılı ağalığını üstlendiği güreşlerin gelecek yılki ağası ise açık artırmayı 12 bin YTL'ye kazanan kuyumcu Bora Engin oldu. Engin, ağalığı ağabeyine bıraktığını belirtip Elivan Uz'un yapacağını açıkladı. Güreşlerde başpehlivanlığı finalde rakibi Ali Gökçen'i sakatlanması sonucu doktorların güreşe devam etmesine izin vermememsi sonucu yenen Enver Erişli kazanırken,Vedat Ergin üçüncülüğü, Ziya Ünlü dördüncülüğü paylaştı.

Başaltında Mesut Özgür'ün birinci, Tayfun Sülün'ün ikinci ve Salim Donat'ın üçüncü olduğu güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz, Çan Kaymakamı Ahmet Ümit, Çan Belediye Başkanı Vekili Sadettin Eriç, 1990 Yılı Kırkpınar Ağası Ağa Murat Köse, Kocayayla güreşleri yeni ve eski ağaları Zührü Uçar ile Elvan Uz, daire müdürleri ve Köy Muhtarı Ali Azap tarafından verildi.

Kocayayla Köyü Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde miniklerde Furkan Enes Kuzu, küçük miniklerde Sedat Keskin, büyük miniklerde Tolga Yönel, tozkoparanda Gökhan Yurtcan, teşvikte Yiğit Gider, deste büyük boyda Ünal Ünlü, küçük orta büyük boyda Hamit Altıntaş ve büyük orta da Mesut Özgür birinci oldular.

Güreşleri AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku ile MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz başta olmak üzere Çan Kaymakamı Ahmet Ümit, Çan Belediye Başkan Vekili Sadettin Eriç, İl Genel Meclisi Üyeleri, çevre il, ilçe ve beldelerden gelen belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Çan Sivil Toplum Platformu (STP) üyesi oda başkan ve yöneticileri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

(GŞ-AÖ) 26.05.2008 10:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title