Haberler

Camilere Kitaplıklar Geliyor

Lüleburgaz İlçe Müftülüğü ve Lüleburgaz Sokollu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi yetkilileri, camilerde kitaplık oluşturulması için bir araya geldi.

Lüleburgaz İlçe Müftülüğü ve Lüleburgaz Sokollu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi yetkilileri, camilerde kitaplık oluşturulması için bir araya geldi.

Diyanet İşler Başkanlığı'nın "Cami ve Kitap" konulu projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle camilerde kitaplık oluşturulması için çalışma başlatıldı.

Lüleburgaz İlçe Müftülüğü'nde Hüseyin Uysal ile bir araya gelen Lüleburgaz Sokollu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Dilek Beyoğlu ve Bilgisayar İşletmeni Erdal Şen, "Cami ve Kitap" projesi konusunda yapılacakları konuştu.

Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, camilerde Gençlik Kulübü Derneği kurmak istediklerini, bu dernek ile camide namaz dışında çocuk ve gençlerin zamanlarını değerlendirebilecekleri, kitap okuyacakları bir kitaplık oluşturulması konusunda bilgi verdi.

Lüleburgaz Sokollu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Dilek Beyoğlu, kütüphaneye kitap bağışlarının gerçekleştiğini, bu bağış yapılan kitaplardan, belirlenen pilot camilerde oluşturulan kitaplığa verilebileceğini ifade etti. Beyoğlu, gençlere yönelik çok sayıda kitap bulunduğunu ifade etti.

Görüşme sonrasında, ortak bir komisyon kurulması konusunda fikir birliğine varıldı. Daha sonra ilk etapta yaklaşık 15 pilot camide kitaplık oluşturulması konusunda karar kılındı. Oluşturulan kitaplıklara kütüphane tarafından kitap verilmesi ve dini kitap bağış kampanyası başlatılması konusunda ortak fikre varıldı.

Camilerde sergi öncesi duyurulmak üzere kütüphanede 'Cami ve Kitap' konulu kitap sergisi açılması planlanıyor. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Uysal Lüleburgaz Beyoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title