Haberler

Çakmak'tan Kan Bağışına Destek

Eski AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Ayyıldız Platformu Derneği'nin kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Eski AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Ayyıldız Platformu Derneği'nin kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Ayyıldız Platformu Derneği gönüllüleri, "Haydi Bursa Kan Bağışına" sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenledi. Bursa Kızılay Şubesi tarafından Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi'nde yapılan organizasyona Çakmak da kan vererek katıldı. Çakmak, yaptığı açıklamada, "Kan vermek sağlıktır. Bütün vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum" dedi.

"25 DAKİKANIZI AYIRARAK HAYAT KURTARABİLİRSİNİZ"

Organizasyonda kan bağışı ile ilgili bilgi veren Ayyıldız proje koordinatörleri, "Türkiye'de bir yıl içinde alınan kanların sadece yüzde 40'ı Dünya Sağlık Teşkilatı'nın tavsiye ettiği şekilde toplanabiliyor. Gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığı için, kanların birçoğu kontrol dışı alınıyor. Kan bağışına uygunluk için aranan şarların en başında kişinin kendini sağlıklı hissetmesi geliyor. Viral hepatit test sonucu pozitif olanlar, organ veya doku nakli yapılmış olanlar, HIV (AIDS) virüsü pozitif olanlar ya da ağırlığı 50 kilo ve altında olan kişiler kan bağışında bulunamıyor. 18 - 65 yaşında olanlar ve Türk Kızılay'ının istediği bütün sağlık kriterlerini sağlayan kişiler ise 3 ay aralıklarla yılda 4 kez kan bağışlayabilirler. Sadece 25 dakikanızı ayırarak ülkemizin kan ihtiyacını karşılayabilir, binlerce hayat kurtarabilirsiniz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayrettin Çakmak Ak Parti Kızılay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title