Haberler

Büyükşehir Meclisinde Plajların Ücretli-ücretsiz Tartışması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda plajların ücretsiz olup olmadığı tartışması yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda plajların ücretsiz olup olmadığı tartışması yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Genel Meclis Toplantısı Antalya Su ve Atıksu İdaresi(ASAT) Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısına geçtiğimiz ay banyoda düşerek belini ve omzunu sakatlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlık yaptı. Ağustos ayının meclis toplantısında ise plajların ücretsiz olup olmadığı tartışması yaşandı. CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş'ın, Belediye Başkanı Mederes Türel'e göreve gelmeden önce "Ücretsiz plajlar Antalya'ya iyi gelecek demiştiniz bir yıl ardından ücretli oldu, ücretli plaj Antalya'ya iyi gelecek mi?. 640 kilometre'lik sahil bandının ücretsiz olacağını söylediniz ama plajlar ücretli diye sorunca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, plajların ücretsiz olduğunu tekrar tekrar dile getirdi.

SAHİLLERİN ÜCRTLİ OLDUĞU YALAN

Türel, "640 kilometre ücretsiz, zaman zaman kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer alıyor. Fevkalade yanlış bir tutum. Geçtiğimiz sene bir uygulama yaptık, buna en çok CHP grubu itiraz etti. Hizmetin kalitesini düşürüyor dediler, ücret alınmasını istemişlerdi. Biz halkın yanında halka her hizmeti sunmak isteyen belediyeyiz. Sizlerin de uyarılarına kulak vermek suretiyle buradan hizmet alan vatandaşlara yaptığımız anketlerde de daha önce olduğu gibi bazı hizmetlerin ücretli yapılması hakkında kanaati olduğunu gördük. Tamamının ücretli olmasını doğru bulmadık, bir kısmının ücretsiz bir kısmının ücretle hizmet almak isteyen vatandaşlarımız arasında 5 TL karşılığı ile hizmet alabileceklerini öngördük. Sarısu'da duş, tuvalet şezlong ücretsiz. Konyaaltı'nın tamamında duş ve tuvalet ücretsiz. Konyaaltı'nın tamamında ücret veriliyormuş gibi göstermek etiğe yakışmaz. Rahatsızlığım nedeniyle cevap vermeyi zaman kaybı olarak gördüm, cevap verme fırsatını tanıdınız. Büfelerin bir kısmını belediyemiz açık ihale yoluyla kiraladı, Manavgat'taki kısmını iptal ettik. Buralarda baştan başa, Side'den Çolaklı'ya kadar bir provenat aksı oluşturup kesintisiz bir yaya yolu ulaştırmak istiyoruz. Böyle bir proje düşündüğümüz için buralardaki ihaleyi iptal ettik" dedi.

BEACHPARK TAM BİR MEZBELELİK OLDU

CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş, Başkan Menderes Türel'e yönelik "Beach Park tam bir mezbelelik oldu burada bir planlama hatası var. Ne oldu?" diye bir soru daha yöneltti.

Türel de Beşiktaş'a cevap olarak, "Bizden önce ücretsiz hizmet yoktu, bizden önce ücretsiz şezlong şemsiye hizmeti yoktu. Biz toplumdan gelen sese kulak vermek zorundayız, vatandaşın talepleri doğrultusunda yönetim planlarını oluşturmak zorundayız. CHP tarafından verilen tavsiyeleri dikkate almak zorundayız, ücretsiz şemsiye şezlong hizmeti almak isteyen varsa alır, ücretli hizmet almak isteyen alır. Ben hiç Sarısu'dan para aldığınızı söylemedim. Sarısu'ya arabasız gidilmez kanaatini biz kaldırdık, toplu ulaşımla giden sayısı arabayla giden sayısından fazla" diye cevapladı.

TOPLU TAŞIMA ARAÇ ESNAFI PARASINI ALAMIYOR

CHP Meclis Üyesi Recep Tokgöz'ün meclis başkan Türel'e, 10 gündür toplu taşıma araçlarının havuzdan parasını alamadığı, belediyenin araç takip sistemi ihalesinin, aktarma sistemi devam ediyor mu? Hatların düzenlenmesinde ulaşım esnafının şikayetlerinin olduğunu ve bazı hak sahiplerinin öne geçtiği yönünde şikayetler aldıklarını sorularını yöneltti.

SIKINTI BUGÜN AŞILACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, "Toplu taşıma ücretlerinin ödenmesi konusunda hukuki bir süreç yaşanıyor. Sıkıntı sanırım bugün aşılacak ve ücretler pazartesi günü ödenmeye başlanacak" şeklinde cevap verdi.

AĞUSTOS AYINDA MECLİS YOK

Antalya Büyükşehir Belediyesi ağustos ayında hukuki sürç içerisinde yer alan durumdan dolayı meclis üyelerinin oyları doğrultusunda izin yapacak ve bir aylık tatile çıkacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Konyaaltı Beşiktaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title