Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nce Hazırlanan Ramazan Özel Etkinlikleriyle Erzurum'a Adeta Ziyafet Çekilecek

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayını birbirinden renkli etkinliklerle süsleyecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayını birbirinden renkli etkinliklerle süsleyecek. Erzurum'un mahalli sanatçılarının yanı sıra, Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan ses ve müzik ustaları, Ramazan ayı boyunca Erzurum halkına adeta müzik ziyafeti çekecek. Oğuz Aksaç'tan Gülay'a, Nurettin Rençber'den Hüseyin İpek'e, İsmail Coşar'dan tanınmış ezgi ve ilahi gruplarına varıncaya kadar sevilen seslerin ayrı ayrı sahne alacakları Erzurum'da, Ramazan gecelerine ayrıca halk oyunları gösterileri, orta oyunları, şiir şölenleri tiyatro oyunları, skeç ve parodiler damgasını vuracak. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca organize edilen Ramazan programı, Ramazan ayı sonuna kadar Erzurumlulara gönüllerince eğlenme imkanı sunacak.

Bu yıl Havuzbaşı Meydanı'nda Ramazan boyunca kurulacak iftar sofrasıyla Erzurum halkını bir araya getirecek olan Büyükşehir Belediyesi, meydanı her gün ayrı bir etkinlikle renklendirecek. 21 Temmuz Cumartesi günü başlayacak etkinliklerle Erzurumlulara halk oyunları ziyafeti çekecek olan Büyükşehir Belediyesi, eski Ramazanların vazgeçilmezi olan Hacivat ve Karagöz gibi gölge oyunlarını da halkın ilgisine sunacak. Çocuklara özel palyaço gösterilerinin yer alacağı etkinlikler kapsamında İstasyon Meydanı'nda da lunapark hizmet verecek.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ONLARCA SES SANATÇISI ERZURUM'A GELECEK

Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan etkinliklerinde Erzurum'da her gün ayrı bir ses sanatçısı sahne alacak. Bir hafta boyunca mahalli sanatçıların seslendireceği parçalarla Ramazan ayına hızlı bir giriş yapacak olan Erzurumlular, 27 Temmuz Cuma günü sevilen sanatçı Gülay'la buluşacaklar. Aynı zamanda Ramazan özel etkinliklerinin açılışının yapılacağı Cuma gününde, orta oyunları ve halk oyunları gösterilerine de yer verilecek. Etkinlikler kapsamında düzenlenecek olan yarışmalar ve çekilişlerle birbirinden güzel hediyeler kazanma fırsatı yakalayacak olan Erzurumlular, takip eden günlerdeki İsmail Coşar konseriyle ilahi ve kasideye doyacaklar.

Ramazan özel eğlence programlarında Oğuz Aksaç, Nurettin Rençber ve Hüseyin İpek gibi sanatçılarla Erzurum halkını bir araya getirecek olan Büyükşehir Belediyesi, haftanın değişik günlerinde ise sürpriz sanatçıları misafir edecek.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: AMACIMIZ RAMAZAN GECELERİNİ YENİDEN CANLANDIRMAK…

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Ramazan ayına özel olarak hazırlanan programın birbirinden renkli etkinliklere sahne olacağını söyledi. Başkan Küçükler, "Ramazan ayı boyunca halkımıza musiki, müzik, şiir, tiyatro ve halk oyunları ziyafeti çekeceğiz." diyerek, hiç unutulmayacak Ramazan geceleri geçirmek isteyenleri Havuzbaşı Meydanı'nda buluşmaya çağırdı. Amaçlarının, Erzurum'daki eski Ramazan gecelerini yeniden yaşatmak olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, "Geçmişte şehrimiz Ramazan geceleri bağlamında zengin bir kültürü temsil edermiş. Zamanla bu alışkanlıklar değişmiş ve unutulmuş. Büyükşehir Belediyesi olarak, Erzurum'a has bir atmosferin oluşmasını sağlayan Ramazan ayını, hazırladığımız içeriği zengin bir programla şenlendirecek, halkımıza unutamayacakları bir Ramazan yaşatacağız." diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Özel Oğuz Aksaç Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title