Haberler

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in her yönüyle ön plana çıkmasını amaçladıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in her yönüyle ön plana çıkmasını amaçladıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, Samanyolu Haber'de yayımlanan

Aktüel Kamera programında değişen Gaziantep'i anlattı. İnsanların artık kente yalnızca yemek yemeye gelmediğini, her yönüyle görmeye geldiğini aktaran Güzelbey, şunları kaydetti:

"Kente gelen insanlar, yerel kültürle yemek kültürünü birleştirip tam anlamıyla cazibe merkezi haline getirdiğimiz yeni Gaziantep'i keşfetmeye geliyorlar. Bizim amacımız kentin yalınızca yemeği ile ön plana çıkması değil. Kentin her yönü ile ön plana çıkmasıdır. Çalışmalarımızı da bu yönde yaptık."

2004 yılında göreve geldiklerinde tarihi gün yüzüne çıkaracak restorasyon çalışmalarını bir kampanyayla başlattıklarını ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:

"Değişen Gaziantep' kampanyasıyla şehrimiz yalnızca yemeğiyle değil kültür yönüyle de tanınsın istedik. Kampanyaya başladığımızda 'yemek kültürü varken neden tarih ön plana çıksın' şeklinde eleştiri de aldık. Çalışmalar ilerledikçe şehrimiz daha çok tanınmaya başlandı. İnsanlar artık Gaziantep'e yalnızca yemek yemeye gelmiyorlar. Her yönüyle kenti görmeye geliyorlar. Biz yemek kültürünü yerel kültür ile birleştirerek Gaziantep'i tanıtmaya başladık. Tabi bu tanıtma Gaziantep'e ayrı bir değer kattı."

Gaziantep'in artık bir müzeler şehri haline geldiğini de aktaran Güzelbey, şehrin tarihi Antep evleri, hanları, hamamları ve eğlence mekanlarıyla cazibe merkezi haline geldiğini dile getirdi.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Samanyolu Haber Asım Güzelbey Aktüel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title