Haberler

Büyük Halk Ozanı Ali Ekber Çiçek Türkü ve Deyişleriyle Anıldı

Halk ozanı Ali Ekber Çiçek, Küçükçekmece’de düzenlenen programda türkü ve deyişleriyle anıldı.

Halk ozanı Ali Ekber Çiçek, Küçükçekmece'de düzenlenen programda türkü ve deyişleriyle anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda, merhum Türk halk müziği sanatçısı büyük ozan Ali Ekber Çiçek anıldı. Başak İkiz'in sunumu ve Ali Ekber Çiçek'in 'evlatlarım' dediği halk müziği sanatçıları Zafer Gündoğdu ve Aysun Gültekin'in katılımıyla gerçekleşen programda, ünlü sanatçı türkü ve deyişleriyle ölümsüzleşti. Merhum sanatçının kızı Ebru Çiçek'in de katıldığı programda Çiçek, duygusal anlar yaşadı.

"Bugün 'Haydar Haydar'ı kimsenin yazma şansı yoktur"

Programda sanatçılara 4 kişilik orkestra eşlik etti. Ali Ekber Çiçek'le çalışma fırsatı bulan Zafer Gündoğdu merhum sanatçıyı şu sözlerle anlattı:

"O, Alevi, Bektaşi deyişlerini Türkiye'ye ilk duyuran isimdi. 5 yaşında Cem ibadetinde sazı eline vermişler. Sazını mürşidi bilirdi. Hayatı boyunca yaptığı tüm deyişler insan-ı kamil olmaya yönelik. Kendisini ilk olarak Muzaffer Sarısözen fark etmiştir. Deyiş ve türküleri Anadolu'nun onunla kimlik bulmuş hali. Bağlamasında tek notaya vursun, Ali Ekber Çiçek olduğu anlaşılır. 'Haydar Haydar' isimli eseri, bir başyapıttır. Bugün herhangi bir bestecinin oturup 'Haydar Haydar'ı yazma şansı yoktur. İlmik ilmik işlenmiş bir eserdir. Bu şekilde eser vermesinin sebebi Hak aşığı olmasıdır."

"Vefa gösteren herkese teşekkür ederim"

TRT sanatçısı Aysun Gültekin'de Ali Ekber Çiçek'in "Yine mi Gurbetten Haber Var, Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma, Sabahtan Uğradım Ben Bir Fidana, İzzetli Hikmetli Bilirim Seni" gibi sevilen türkü ve deyişlerini seslendirdi.

Programda babasının türküsünü seslendiren ve gözyaşlarına engel olamayan Ebru Çiçek, "Babam, Zafer Gündoğdu ve Aysun Gültekin'e 'evlatlarım' derdi. Beni mutlu eden şey babamı benim kadar seven sizlerin olması. İyi ki varsınız. Programı düzenleyen vefa gösteren herkese teşekkür ederim" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Ali Ekber Çiçek Zafer Gündoğdu Sefaköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title