Haberler

Busmek'ten Anneler Gününe Özel

Büyükşehir Belediyesi Tarafından Başlatılan Bursa Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (Busmek) Özel Günleri de Unutmuyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Bursa Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (BUSMEK) özel günleri de unutmuyor.

BUSMEK kursiyerleri, Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenledikleri renk anneler günü etkinliğinde, izleyenleri hem eğlendirdiler hem de duygulandırdılar. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, annelerin yalnızca bir günde anlatılmasının hatırlanmasının mümkün olamayacağını söyledi. Anneler gününün sadece mesaj niteliği taşıyan bir gün olduğunu belirten Yalın, annelere olan sevgi ve saygının her gün artarak sürmesi gerektiğini ifade etti.

BUSMEK Genel Koordinatörü İbrahim Okumuş ise BUSMEK’te eğitim gören kursiyerlerin yüzde 81’nin kadın olduğunu bunlardan da yüzde 50’sinin anne olduğunu kaydetti. Türk toplumunda kadının her alanda önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Okumuş, Türk tarihini yazan kahramanları yüce önder Atatürk’ü, Fatih’i doğuranların da hep analar olduğunu söyledi.

BUSMEK’in anneler günü özel programında kısa bir konuşma yapan Uludağ Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Emel Baygöl ise katılımcılara, çocuk gelişi sürecinde ebeveynlerin üstlenmesi gereken görevleri hakkında bilgiler verdi. Doğru çocuklar yetiştirmek için doğru anne ve baba olunması gerektiğine dikkati çeken Baygöl, “Eğitimli olursa anne, eğitimli olur çocuk sözünü unutmamalıyız. Çocukların düşüncelerini, ihtiyaçlarını iyi belirlemeliyiz. Onlara gerekli duydukları sevgiyi vermeliyiz. Sevgi insana sorumluluk verir. Ailesinde ilgi, sevgi gören çocuklar kendilerine güvenen fertler olurlar. Çocuğunuz 2 yaşında dahi olsa ona neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatın. Çünkü küçükken onunla konuşmazsanız 12-13 yaşında hiç konuşamazsınız, 20 yaşını geçtiğinde ise o sizinle konuşmaz. Yani keramet iletişimde. Çocuğunuz iyi biri olarak yetişmesi sizin onunla kuracağınız iletişime bağlı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, BUSMEK kursiyerleri ve onların çocukları tarafından hazırlanan skeçler sırasıyla sergilendi. 10 yaşındaki Gözdenur Beken’in temsili olarak hazırlanan annesinin mezarı başında okuduğu mektup tüm salondakilere duygulu anlar yaşattı. Yine kursiyerler tarafından hazırlanan ve anneleri bilgilendirmeye yönelik yapılan yarışma skeci ile duygusal dakikalar yerini kahkahaya bıraktı. BUSMEK Alacahırka Halk Dansları Topluğu’nun dans gösterileri ise izleyenleri coşturdu.

Programda BUSMEK tarafından yılın annesi seçilen Hale Tanca Sivriolu’na, teşekkür belgesini Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın eşi Fatma Çetinavcı verdi. Organizasyon kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenler ise ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in eşi Neriman Şahin’den aldılar. “Anne ve çocuk” konulu resim yarışmasında birinciliği Erhan Gençer alırken, Sibel Singin’in eseri ikinciliğe ve Ayşe Poyradar’ın çalışması ise üçüncülüğe layık görüldü. Tüm çalışmaların birbirinden güzel olduğunu belirten Neriman Şahin, annelerin bir gün gibi kısa bir zaman dilimi ile anlatılamayacak kadar yüce varlıklar olduğunu söyleyerek tüm annelerin gününü kutladı.

(MŞ)

15.05.2007 16:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title