Haberler

Bursa'ya Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

Hayırsever İşadamı Nihat Aslanoba tarafından Nilüfer ilçesi Odunluk mahallesinde yaptırılan Havva Aslanoba Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde sona yaklaşıldı.

Hayırsever İşadamı Nihat Aslanoba tarafından Nilüfer ilçesi Odunluk mahallesinde yaptırılan Havva Aslanoba Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde sona yaklaşıldı.

Bursa, bir eğitim kurumuna kavuşuyor. 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren öğrenci alınması planlanan okulun, eğitim binasının yanı sıra Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonu ile Uygulama Oteli de 6 ay içinde hizmete hazır hale getirilecek. Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile birlikte yapılmakta olan okul pansiyon ve uygulama oteli inşaatlarını gezen Hayırsever İşadamı Nihat Aslanoba, tüm imkanların seferber edilerek eğitim binası ile pansiyon ve uygulama otelinin önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirileceğini söyledi. Bursa'nın turizm alanında çok ciddi bir atılım içinde olduğunu ifade eden Atilla Gülsar, halen faaliyette olan otel sayısının iki yıl içinde iki katına çıkacağını ve bunun doğal sonucu olarak yetişmiş eleman ihtiyacının önümüzdeki yıllarda daha çok artacağını söyledi.

Turizm alanının bir hizmet alanı olduğunu ve bu alanda çalışacak personelinin çok iyi eğitim alması gerektiğini belirten Gülsar, "Hizmet sektörünün kendi içinde özel şartları var. Turizm üretildiği anda tüketilen ve hassasiyetin üst düzeyde olması gereken bir hizmet alanıdır. Sektörde çalışan personelin bu şartlara uygun yetiştirilmesi gerekiyor. Bu alanda çalışacak en iyi personelin Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinden yetişeceğine inanıyorum. Bu anlamda Hayırsever İşadamımız Nihat Aslanoba'nın Türkiye'ye örnek bir proje ile eğitime katkı sağlıyor. Bursa için son derece önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gülsar, ziyaret sonunda İşadamı Aslanoba'ya ilkokul diplomasının aslı ve lise dönemlerini yansıtan bir fotoğraf hediye etti. Hediyeler karşısında duygulanan İşadamı Aslanoba, lisede okuduğu yıllarda 'Bir gün zengin olursam okul yapıp Milli Eğitime bağışlamak isterim" yönünde hayaller kurduğunu ve bunun gerçekleşmesinden de son derece mutlu olduğunu belirtti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atilla Gülsar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title