Haberler

Bursa'daki Gerginlik

"Biz biriz, beraberiz."

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, bir grup BDP'linin 28 Ekim'de "cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla" AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümesi üzerine çıkan gerginlikle ilgili

"Biz biriz, beraberiz. Etle tırnak gibiyiz. Bin yıllık kardeşliğe gölge düşmesine izin vermeyiz" dedi.

Olayların çıktığı Yavuzselim ve Ulus mahallelerini ziyaret ederek kanaat önderleri ve vatandaşlarla görüşen Yalçın, burada yaptığı konuşmada, uzun yıllardır yan yana yaşayan, aynı sevinç ve kederlerin yanında artık Bursalı kimliğini de paylaşan mahalle halkının huzur ve güven içerisinde yaşamayı sürdüreceğine ve bu birliği bozacak her türlü provokasyona karşı ortak duruş sergileyeceğine inandığını söyledi.

Bir daha böyle sıkıntıların yaşanmamasını temenni eden Yalçın, "Biz biriz, beraberiz. Etle tırnak gibiyiz. Bin yıllık kardeşliğe gölge düşmesine izin vermeyiz. Sakın bu huzuru bozmak isteyenlere fırsat vermeyin" dedi.

Yalçın, yaşananlardan herkesin ders çıkaracağına inandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu milleti bugüne kadar yabancı hiçbir devlet teslim alamamış, kimse esir edememiş. Ancak tarih boyunca, bizi birbirimize düşürmeye kalktılar. Bunu hiç unutmayalım. Biz, yüce dinin mensuplarıyız. İslam dini, bütün dünyada kardeşlik getiren dindir. Ben inanıyorum ki bunu Yavuzselim halkı iyi biliyor. Hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz. Farklılıklarımız bizim gücümüzdür. İnşallah iyi günlere hep birlikte çıkacağız. Yıllardır hep birlikte yaşadık. Öncelikle dinimizde ayrımcılık yok. Bu mahalleler birlik ve beraberlik içinde nasıl yaşadığımızı yansıtan en önemli örnek yerleşimlerimizdendir. Bundan sonra da böyle olacak çünkü hepimiz kardeşiz. Yaşadıklarımız bir oyundan ibaret. Her şeyin farkındayız. Memleketimiz bugünkünden daha da iyi durumlara gelecek. Sizlerden ricamız ve isteğimiz bu tip provokasyonlara alet olmamanız."

Olayların yatışması konusunda önemli rol üstlenen şehit babası Emrullah Vatansever de Yalçın'ın konuşmasının ardından, "Biz et ve tırnak gibi değiliz. Tırnak uzayınca kesilip atılır. Biz et ve kemik gibiyiz. Et ve kemik ayrılmaz" dedi.

Ziyarete Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, İl Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İl Dış İlişkiler Başkanı Ömer Demir, il yöneticileri Niyazi Salman ve Zekeriya Ayışık ile İl Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Akyüz de katıldı.

Yalçın ve beraberindekiler, daha sonra mahallede çıkan olaylarda yaralanan ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören İlker Kaya'nın ailesini de ziyaret etti.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Erdem Gültekin - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Sedat Yalçın Ak Parti Ulus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
title