Haberler

Bursa'da Nevruz Kutlaması

Bursa'da nevruz çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bursa'da nevruz çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kent Meydanı'nda mehter takımının konseriyle başlayan kutlamada konuşan Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, nevruzun bir yönü ile bereket ve coşku olduğunu belirtti.

Ercoşkun, nevruzun aynı zamanda birliğe, huzura ve kardeşliğe davet olduğunu söyledi.

Kutlamayı tertip eden 10 sivil toplum kuruluşu adına konuşan Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu da nevruzun Türk dünyasının bilinen en eski ve ortak bayramı olduğunu anımsattı.

Konuşmaların ardından ateşten atlayan protokol üyeleri ve meydandaki vatandaşlar daha sonra demir dövdü.

Kutlama, geleneksel Özbek pilavı ikramıyla sona erdi.

-Üniversitedeki kutlamada gerginlik-

Bu arada Uludağ Üniversitesi'nde de (UÜ), yaklaşık 40 kişiden oluşan öğrenci grubu nevruzu, yaktıkları ateşin etrafında halay çekerek kutladı.

UÜ Eğitim Fakültesi önündeki alanda toplanan öğrenciler, önce nevruz ateşi yaktı. Bir süre ateşin üzerinden atlayan öğrenciler, daha sonra müzik eşliğinde halay çekmeye başladı. Bir süre sonra üniversitenin başka bir bölümünde toplanan karşıt görüşlü bir grup, Türk bayrağı açıp, sloganlarla nevruz kutlamasının bulunduğu bölüme geldi.

Bölgede geniş önlem alan güvenlik güçleri, iki grup arasında barikat oluşturdu. Nevruz kutlaması yapan grubun etrafı çevik kuvvet polisleri tarafından güvenlik kordonu altına alındı.

Kutlama yapan grup, daha sonra olayların büyümesini engellemek amacıyla polis eşliğinde bölgeden uzaklaştırıldı. - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Uludağ Üniversitesi Selçuk Türkoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title