Haberler

Bursa'da Amonyak'tan 14 Kişi Zehirlendi

Bursa'da Etba Adı Verilen Canlı Hayvan Ve Et Borsasının Yapıldığı Tesiste Bu Akşam Soğutma Ünitesindeki Fgazla Amonyağın Tahliyesi Sırasında Kaza Yaşandı

Bursa'da ETBA adı verilen canlı hayvan ve et borsasının yapıldığı tesiste bu akşam soğutma ünitesindeki fgazla amonyağın tahliyesi sırasında kaza yaşandı. Devrilen amonyaktan çevreye yayılan gaz 14 kişinin zehirlenmesine neden oldu.

Merkez Yıldırım İlçesi'nde bulunan ETBA'da bu akşam soğutma ünitesinde biriken amonyakların tahliyesi sırasında bir anlık dikkatsizlik az kalsın faciaya neden oluyordu. Su ile karıştırılarak imha edilmek istenen amonyakın çevreye yayılması sonucu aralarında yoldan geçen ve fabrikada çalışanların bulunduğu 14 kişi zehirlendiler.

Zehirlenenlerden, Bilal Özdemir (19), Yusuf Özdemir (50), Okan Yamanoğlu (21), Umut Kılıç (11), Mehmet Şık (19), Bekir Hepaltun ((32), Muhammet Emin YIlmaz (13), Safiye Yalçın (31), Müzeyyen YAlçın (29), Gökhan Cengiz (16) ve soyadı öğrenilemeyen dört kişi, Şevket Yılmaz ve Yüksek İhtisas Hastanelerine kaldırıldılar.

ETBA'da yaşanan bu olaydan sonra çevreye çok sayıda ambulans, itfaiye aracı ile birlikte Sivil Savunma ve AKUT ekipleri yönlendirildi. ETBA içersinde gerekli önlemler alınırken, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi ise zehirlenenlerin sayısının artması ihtimali üzerine hastaneye acil hasta kabul etmedi.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcaılğıı'nca başlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title