Haberler

Burhaniye Tariş'de Zeytin Sezonu Bitti

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nde (Tariş) zeytin sezonu bitti.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nde ( Tariş ) zeytin sezonu bitti.

Sezonda 5 bin 500 ton zeytin işlediklerini bildiren Tariş Müdürü Emrah Öztürk, sezon başından bu yana 680 ton zeytinyağı satın alındığını bildirdi. Zeytinyağı fabrikasındaki sezon çalışmaları tamamlanırken, zeytinyağı alımlarının devam ettiği açıklandı. Zeytinde yok yılını yaşadıklarını bildiren müdür Emrah Öztürk, "Sezon başından bu yana 5 bin 500 ton zeytin işlendi. Bu güne kadar da 680 ton zeytinyağı alımı yaptık. Zeytinyağı alım rekoru gene bizim kooperatifimizdedir. Zeytinyağı alımları devam etmektedir" dedi.

Bu yıl kış ve bahar yağmurlarının bol olduğunu bildiren Tariş yönetim kurulu üyesi Kenan Çoban da, "Önümüzdeki yıl bol ürün bekliyoruz. Tariş olarak ortaklarımıza ucuz ve ürün vadeli gübre veriyoruz. Hasadın bitmesiyle birlikte zeytinde gübreleme, budama ve sürüm başladı. Üreticilerimize bereketli sezonlar diliyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Tariş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title