Haberler

Burhaniye'de Vatandaşların Antik Liman İzleme Sevinci

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde denizin çekilmesi, Ören sahilindeki antik limanın ortaya çıkmasına neden olurken, vatandaşlar da antik liman izleme sevinci yaşadı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde denizin çekilmesi, Ören sahilindeki antik limanın ortaya çıkmasına neden olurken, vatandaşlar da antik liman izleme sevinci yaşadı.

Antik Adramyteion Kenti'nin 3 bin yıllık limanı iyice ortaya çıkarken izlemeye gelen vatandaşlar limanın turizme kazandırılmasını istedi. Denizde yaşanan gel git olayları nedeniyle suların çekilmesi, 3 bin yıllık Antik limanın ortaya çıkmasına neden oldu. İlk defa limanın bu kadar ortaya çıktığını bildiren vatandaşlar, tarihi eserin turistleri cezp edeceğini söylediler.

Limanı ilk kez bu kadar net gördüğünü bildiren iş adamı Mustafa Çakıroğlu, "Liman turizme kazandırılmalı. Bunun turistler için cazip olduğunu düşünüyorum. Liman yapısı tamamen ortaya çıktı. İzlemek için geldim" dedi. Burhaniye Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Ayşegül Demiral ve Ebru Cura da tarihi yapıdan çok etkilendiklerini söylediler. Limanı ilk defa gördüğünü bildiren Ayşegül Demiral, "Sahip çıkılmasını istiyorum. Tanıtılmalı ve turistlere gösterilmeli" dedi. En güzel turistik bir sahilde bulunduklarını bildiren Ebru Cura da" Tarihe sahip çıkılmalı. Bunun fotoğrafları çekilerek her tarafa gönderilmeli. Tanıtım seminerleri düzenlenmeli" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Ören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title