Haberler

Burhaniye'de Mahkumlardan Sergi…

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde Mahkumların Eserlerinden Oluşan Sergi Büyük İlgi Gördü.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde mahkumların eserlerinden oluşan sergi büyük ilgi gördü.

Burhaniye Kapalı Cezaevi'ndeki mahkumların eserlerinden oluşan sergi büyük ilgi gördü. Belediye Düğün Salonu'nda açılan sergide satılan eserlerin parasının eser sahibi mahkumlara verileceği bildirildi. Cezaevinde açılan kurslarda beceri kazanan hükümlü ve tutukların ürettiği mobilya, boncuk işleme, el örgüleri, işlemeler ve yağlı boya tablolar büyük ilgi gördü. Sergi sırasında satışların yanı sıra mobilya siparişleri aldıklarını belirten Cezaevi Müdürü Fazlı Çavuşoğlu, hükümlü ve tutuklular için beceri kazandırma kursları açıldığını belirtti.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, "Başsavcımız Mehmet Şafak ve Cezaevi Savcısı Suat Ecit'in önderliğinde topluma kazandırma çalışmaları yapıyoruz. Cezaevinde açtığımız kurslarda beceri kazanan hükümlü ve tutukluların ürettiği el emeği ürünlerini de burada satıyoruz. Atölye şeflerimiz Ender Gültekin ve Yıldız Akçin ile birlikte meslek edindirme kursları yapıyoruz. Burada sergilediğimiz eserler çok beğenildi. Bir hayli ürün satıldı. Bu arada mobilya siparişleri aldık" dedi.

(SŞ-MŞ)

25.04.2007 16:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title