Haberler

Burdur Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni

Burdur Defterdarlığı tarafından 24.Vergi Haftası sebebiyle düzenlenen Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni, Grand Özeren Otel'de düzenlendi.

Burdur Defterdarlığı tarafından 24. Vergi Haftası sebebiyle düzenlenen Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni, Grand Özeren Otel'de düzenlendi.

Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'nde ilk olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan verginin öneminin anlatıldığı kısa film izlendi. Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'nin açılış konuşmasını yapan Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın, "Siz, biz, ülkenin bütünü bizi birleştiren, uzlaştıran, bir arada tutan, huzur içinde yaşamamızı sağlayan hizmetlere katkı sağlayanlar hizmetin dağıtımını yapanın devleti ve geleceğimizi yaşatmak konusunda hem fikir olduğu çatı ve kavram devlettir. Vergi mükelleflerinin vermeme, devletinde mutlaka alma niyeti ortak buluşma noktası olamaz. Ortak buluşma noktası devlet açısından kamu finansmanının sağlanması, hizmetlerin yapılması, mükellef açısından vergiye gönüllü uyum vergi bilinci vergi ahlakıdır" dedi.

Artık mükelleflerin vergi dairelerine gitmeden beyannamelerini gönderebildiklerini belirten Taşaltın, "Ayrıca 2012 yılında ticari, zirai, mesleki kazancın dışında yıllık 3 bin TL'yi aşan kira geliri elde edenlerin beyannameleri sistemden adlarına doldurulmuş vaziyettedir. Yine 60 yaşını geçenlere talepleri halinde evinde hizmet verilmektedir. Sosyal medya aracılığı ile vergi bilincinin artarak toplumda yerleştirilmesine çalışılmakta, Vergi Haftası etkinliklerinde bunlar tanıtılmaktadır. Yarının mükellefi olacak gençlere, öğrencilere yönelik kampanya ve etkinlikler artarak sürmektedir" diye konuştu.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ise yaptığı konuşmada, "Yaklaşık 8 yıldır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyorum. 8 yıldır Vergi Haftası ile ilgili Şubat ayında kutlamalarını Gelir İdaremiz ile birlikte yapıyoruz. Bu kutlamalar vergi bilincini yaymak adına ilimizde ciddi katkılar sağlıyor. İlkokul öğrencilerimizden tutun, üniversite öğrencilerimize kadar, esnafımız ziyaret ediliyor. Dolayısıyla küçük yaşta verginin ne olduğunu, verginin ne demek olduğunu ve nerelerde kullanıldığını, küçüklerimize şimdiden öğretiliyor. O manada ben Vergi Haftası'nı çok önemsiyorum. Biz TSO olarak bu çalışmaların bizzat içinde oluyoruz. Ben bu zor şartlarda ilk 10 sıralamasına giren Burdur'umuzun aslanlarını ayrı ayrı kutluyorum, teşekkür ediyorum. Ekonomik anlamda sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz, her şeye rağmen bu vergileri vererek, devlete karşı sorumluluklarını yerine getiren değerli üyelerimize, mükelleflerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vergi bilincinin tüm mükelleflerimize örnek olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Burdur'un kalkınmasına büyük katkı sağlayan vergi rekortmenleri Burdur milletvekillerinden büyük övgü aldı. Plaket takdimlerinin ardından konuşma yapan Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Hasan Hami Yıldırım ve Ramazan Kerim Özkan vergi mükelleflerine teşekkürlerini sundu.

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, "Burdur'umuzun yüz aklarını bende yürekten kutluyorum" derken, vergi tahsilatında ciddi artışlar yaşandığını vurgulayan AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım ise, "Son yıllarda çok şükür en çok da iş adamlarımız katkısıyla vergi tahsilatımız artmaktadır. Genel bütçenin yüzde 88'i tahsil edildi. Bu 10 yıl önce yüzde 80'i idi. Ciddi bir artış, milli gelirimiz arttıkça, üretim arttıkça, çok şükür daha iyi noktalara geliyoruz. Bu artışta üreten iş adamlarımızın büyük katkısı var. Dereceye giren iş adamlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de, "Burdur'umuzun ve ülkemizin medarı iftarları, sahalarında vatandaşlarımıza ekmek kapısı olan ve o kardeşlerimizin alın teriyle beraber ülkemizin ekonomisine katkıda bulunan iş adamlarımızı canı yürekten tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu. Burdurlu İş adamlarının ortak hareketi ile İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak istediğini dile getiren Özçelik, "2. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalar iyi bir noktaya geldi. 2. OSB daha 1998 yıllarında başlanmış bir süreçtir. Bunu mutlaka süratle yapılması lazımdır. Bir sıkıntımız biz teşvikte üçüncü bölgedeyiz fakat dördüncü bölgeden yararlanacağız ama biz bulunduğumuz bu imkanı çevre vilayetlerimizin iş adamlarına anlatamadık herhalde. Bucak'ın OSB'si ile hemen 2. OSB ve şu anda 3. OSB'nin çalışmasını yapması gerekiyor. Burdur'da da aynı şeyi ifade ettim. Çünkü 2. OSB'nin ön tahsisleri bittiği zaman 3. OSB'yi kurma konusunda çalışma yapmayı konuştuk. Benim bir düşüncem var. İş adamlarımız bir beyin fırtınası gerçekleştirseler, İhtisas Organize Sanayi'den bir tanesini Burdur'da oluşturabilsek, hangisi olacaksa, o sektör belirlenebilir. Bir an önce İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri'nden birini gerçekleştirmemiz lazım" dedi.

Vergi Rekortmenlerini tebrik eden Burdur Valisi Nurettin Yılmaz da yaptığı konuşmada, "Bugün bir iftihar günüdür, hem kendime hem sizlere sanki okulda iftihar listesine girmiş, karnesini alan öğrencilerin yaşadığı heyecanın içinde görüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi rekortmenlerinin plaketleri verildi. Kurumlar ve Gelir Vergisi'nde ilk 10 sıraya giren rekortmenlere ödülleri Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Ümit Saltaş, AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Adalet Komisyonu Başkanı Arif Gümüşsoy, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, BARO Başkanı Yusuf Çiftçi tarafından verildi.

Burdur'un Vergi rekortmenleri şöyle açıklandı:

Gelir Vergisi Rekortmenleri

1-Adem Sak

2-İbrahim Ethem Demir

3-Lütfü Akçay

4-Hüseyin Özeren

5-Mehmet Demirezen

6-Zeki Çiftçi

7-Cengiz Karatay

8-Bayram Aydın

9-Kenan Şahan

10-Vedat Yıldız

Gelir Vergisi ( G.M.S.İ. )

rekortmenleri

1-Abdi Özeren

2-Mehmet Ziya Sarı

3-Mehmet Cadıl

4-Sevim Altın

5-Cafer Demirezen

6-Cengiz Yılmaz

7-Hamdi Velicangil

8-Ali Fuat Şengör

9-Ahmet Çelik

10-Nuriye Velicangil

Kurumlar Vergisi

1-Portsan Mermer Sanayi Petrol ve Tarım Ürün Nak. A.Ş

2-Teknomer Turizm Tarım Madencilik İnşaat

3-Başarırlar Mermer Sanayi ve Tic LTD Şti

4-Aytaş Akın Mermer Sanayi ve Ticaret A.Ş.

5-Toros Madeni yağlar Nakliyat San.ve Ticaret A.Ş.

6- Yıldız Silah Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti

7-Kayhan Ertuğrul Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.

8-Alistone Mermer Makina İnş.Nak.San.ve Tic.Ltd.Şti.

9-Hastel Gıda San.Ve Tic. Ltd.Şti.

10-Vahdet Mermer Makine mad.Nak.San.ve Tic.Ltd.Şti. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

hasan hami yıldırım bayram özçelik ak parti burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title