Haberler

Bugün 18 Mart

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, Çanakkale Zaferi'nin Türk Tarihi Açısından Çok Önemli Olduğunu Belirtti.

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Kaymakam Uz, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, bu zaferin, bir milletin çok zor durumda kaldığı zaman neler yapabileceğini de göstermesi bakımından çok önemli olduğunu ifade etti.

Kaymakam Uz, şu görüşleri dile getirdi:

"Bu zafer vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Çanakkale destanı, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral, hem ışık, hem de yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ön sözü olmuştur. Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en manidar simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi bir azmin ve inancın zaferidir.

Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız olarak yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz ki atalarımızın istikbalimiz adına verdikleri cana borçluyuz. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. 18 Mart Şehitler Günü ve bugüne adını veren Çanakkale Zaferinin 96. yıl dönümünde başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum."

Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora ise şunları kaydetti:

"Çanakkale silah gücünün iman gücü karşısında diz çöktüğü bir şeref sayfasıdır. Milletimiz bundan 96 yıl önce, vatan sevgisi konusundaki fedakarlığını ve bağımsızlık konusundaki kararlılığını Çanakkale'de 250 bin şehit vererek ortaya koymuştur. Sahip oldukları büyük askeri ve teknolojik güçle Çanakkale önlerine gelen emperyalist devletler, milletimizin sahip olduğu inanç karşısında asla unutamayacakları bir ders almışlardır. Çanakkale milli birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunun en büyük delilidir."

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title