Haberler

Bü'ye Diş Hekimliği Fakültesi

Bingöl Üniversitesi (BÜ) bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu.

Bingöl Üniversitesi (BÜ) bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu. Fakültenin kurulması kararı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, YÖK'ün Bingöl Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi'nin kurulmasını onayladığını bildirdi.

Rektör Baydaş, yaptığı açıklamada, "Bingöl Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi'nin kurulması için uzun süredir rektörlüğümüzce yürütülen çalışmalar olumlu sonuç verdi ve YÖK'ten onay çıktı. Böylece Diş Hekimliği Fakültesi ile beraber, Bingöl Üniversitesi'ndeki fakülte sayısı 7 oldu" dedi.

Rektör Baydaş, Diş Hekimliği Fakültesi için yaklaşık bir buçuk yıldır sürdürdükleri çalışmaların nihayet YÖK tarafından olumlu bulunduğunu ifade ederek, "Diş Hekimliği Fakültesi, üniversitemize kazandırıldı. Bu konuda desteklerini her zaman sürdüren Sayın Kalkınma Bakanımız Dr. Cevdet Yılmaz'a ve diğer hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'ya, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yekta Saraç'a ve diğer YÖK üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Diş Hekimliği Fakültesi'nin, Bingöl'ümüze hayırlı olmasını diliyorum." - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bingöl Üniversitesi Gıyasettin Baydaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title