Haberler

Bu Sokak Ramazanı Birlikte Yaşıyor

İzmir'in Aliağa ilçesinde 413 sokak sakinleri ramazanı birlik ve beraberlik içinde yaşıyorlar.

İzmir'in Aliağa ilçesinde 413 sokak sakinleri ramazanı birlik ve beraberlik içinde yaşıyorlar.

Atatürk mahallesi 102 evler 413 sokak sakinlerinden oluşan 25- 30 aile

ramazan ayı boyunca

İftar ve sahuru sokaklarına kurdukları masalar üzerinde hep birlikte yaşıyorlar.

5 yıldan beri iftarı ve sahuru toplu yemek ile yapan mahalle sakinlerine öncülük eden ev hanımı Ayla Coşkun,geleneksel hale gelen etkinliklerinin tüm mahalleye örnek olmasını istediklerini söyledi.

Coşkun, "beş yıldır sokağımızda bulunan 30 aile ramazanın bir gününe denk gelecek şekilde yaklaşık 60 kişilik yemek hazırlıyor ve sokağımızda iftar ve sahuru birlikte yapıyoruz. Beş yıl önce sokağımızda buluna kadınlar buna öncülük ettiler. Eşlerimizde bize katıldı. Her gün bir aile 60 kişilik iftar yemeği hazırlıyor bizde diğer kadınlar o eve yemeklerin hazırlanmasında yardıma gidiyoruz. İftar saatinde ise sokağıma kurduğumuz masalarda iftarı birlikte gerçekleştiriyoruz. Her gün bir aile olmak üzere ramazanı dönüşümlü olarak birlikte yapıyoruz. Bu etkinliğimiz sahurda da aynı şekilde devam ediyor. İftar

sonrası tüm sokak sakinleri geç saatlere kadar sohbet ediyoruz. Etkinliğimize diğer sokaklarda bulunan komşularımızı

Aliağa'nın ileri gelenlerini de davet ediyoruz.

Çeşitli etkinlikler,eğlenceler, oyunlar ile ramazanı doyasıya yaşıyoruz. 20-25 yıllık komşu olan Sokak sakinleri arasında zaman zaman yaşanan kırgınlıkları, küskünleri de bu vesile ile barıştırarak sokak içinde ki dayanışmayı ve komşuluk ilişkilerin pekiştiriyoruz. Bu dayanışmamızın herkese örnek olmasını diliyorum" dedi.

GECENİN ONUR KONUĞU ESKİ BELEDİYE BAŞKANI TANSU KAYA

413 sokak

Sakinlerinin iftar davetine katılan eski Aliağa belediye başkanı Tansu Kaya, sokak sakinlerinin birlikte iftar yapmasının bir başka anlam taşıdığını belirterek, " zaman zaman bir çok iftara davet ediliyorum. Fakat sokak sakinlerinin birlik beraberlik ve neşe içinde iftar yapmaları beni ayrı bir keyiflendirdi. Davet etmelerine çok memnun oldum. Her mahalleye örnek olmasını diliyorum. Kutsal ayımız Ramazan ayını bu şekilde idrak etmeleri örnek bir davranış, kendilerini ayrıca tebrik ediyorum"dedi.

(HE-

12.08.2012 14: 10: 00

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tansu Kaya Aliağa İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title