Haberler

Bu Berberde "Kişiye Özel Ustura" Var

Sinop'ta berberlik yapan Erkan Demir, kan yoluyla bulaşabilen hastalıkları önlemek amacıyla her müşterisi için ayrı, üzerinde isimlerinin yazılı olduğu ustura kullanıyor İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Telatar: "Hepatit B ve AIDS'in en sık yayılma yolu diş hekimleri ve berberlerdir.

HALİT GÜMÜŞ - Sinop'ta berberlik yapan Erkan Demir (33), kan yoluyla bulaşabilen hastalıkları önlemek amacıyla her müşterisi için üzerinde isimlerinin yazılı olduğu ustura kullanıyor.

"Kişiye özel ustura" uygulamasıyla müşteri sayısını artıran Demir, uygulamayı sağlık ve hijyen açısından diğer meslektaşlarına da tavsiye ediyor.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yıldır berberlik yaptığını, 4 yıl önce kendi iş yerini açtığını, bazı müşterilerinin yalnızca kendileri için kullanacakları özel ustura istemesi üzerine, her müşterisi için ayrı ustura kullanmaya başladığını söyledi.

İçerisinde 60 usturanın yerleştirilebileceği bir stant yaptırdığını dile getiren Demir, müşterinin ismini usturanın üzerine yazdırdığını, böylece 41'e ulaşan özel müşteri sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğuna değinen Demir, "Farklı kişilere ait usturaları, isimlerini üzerine yazarak standa koyuyoruz ve müşteri geldiğinde jiletini takıp tıraş ediyoruz. Bu uygulamayı her müşterimize değil devamlı müşterilerimize sunuyoruz, fazladan bir ücret talep etmiyoruz. Usturayı sadece üzerinde adı yazılı kişi için kullanıyoruz, tek kullanımlık jileti de tıraştan sonra atıp, usturayı müşterinin stanttaki yerine bırakıyoruz" diye konuştu.

Çok sayıda hastalığın kan yoluyla bulaştığına değinen Demir, "Jileti ayrı olsa bile usturaya kan bulaşabiliyor. O nedenle bu uygulamamız çok sağlıklı. Önemli olan halk sağlığı. Diğer berberlerin de bu uygulamayı yapmasını istiyoruz" dedi.

Diş hekimleri ve berberler dikkat etmeli

Sinop Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Gökhan Telatar ise uygulamanın bulaşıcı hastalıkları önleme açısından önemli olduğunu söyledi.

Kanla bulaşan hastalıkların yayılmasında risk taşıyan mesleklerin başında berberlik ve ve diş hekimliğinin geldiğini dile getiren Telatar, şöyle devam etti:

"Eğer kişinin kanında virüs varsa, o virüs bir sonraki tıraşta gerekli önlem alınmazsa diğer kişinin kanına karışır. Ustura değiştirmese bile jileti mutlaka değiştirmesi gerekir. Hepatit-B ve AIDS'in en sık yayılma yolu diş hekimleri ve berberlerdir. Bunların alet ve edevatlarını iyi temizlemeleri gerekiyor. Her müşteri için ayrı bir ustura kullanmak güzel, koruyucu bir uygulama." - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Gökhan Telatar Erkan Demir Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title