Haberler

Brindisililerin Amasya Sevgisi

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Amasyalı Teodor'un Kurduğu İtalya'nın Brindisi Kentini Ziyareti Sırasında Sokaklarda Gezerken İnsanlarla Konuştuğunu, Amasya Belediye Başkanı Olduğunu Söylediğinde İse Brindisililerin Kendisine Sarılıp Ağladığını Belirtti.

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Amasyalı Teodor'un kurduğu İtalya'nın Brindisi kentini ziyareti sırasında sokaklarda gezerken insanlarla konuştuğunu, Amasya Belediye Başkanı olduğunu söylediğinde ise Brindisililerin kendisine sarılıp ağladığını belirtti.

Roma Dönemi'nde Amasya'da yaşayan ve 22 yaşında yakılarak katledildikten sonra Hristiyanlar tarafından 'Aziz' ilan edilen Amasyalı Teodor'un koruduğuna inanılan İtalya'nın Brindisi kenti ile Amasya arasında kurulan kardeş şehir ilişkisinden sonra Brindisi kenti yöneticileri, Papa XVI Benedikt'in ziyaretinde Amasya'nın yöneticilerini yanlarında görmek istediklerini belirterek davet etmişler, Belediye Başkanı İsmet Özarslan da kardeş şehir yöneticilerini bu önemli günlerinde yalnız bırakmayarak 14-16 Haziran tarihleri arasında Brindisi'ye gitmişti.

Brindisi dönüşü düzenlediği basın toplantısında ziyaretin ayrıntılarını anlatan Başkan İsmet Özarslan, Amasya'ya karşı çok yoğun bir ilgilerinin olduğunu söyleyerek, yaklaşık 90 bin nüfuslu liman kenti Brindisi'de herkesin Amasya'yı bildiğini, kentlerini koruduğuna inandıkları Aziz Teodor'un Amasyalı olmasının bunda büyük bir etkisi olduğunu ifade etti. Kentin her yerinde Amasyalı Aziz Teodor ile ilgili bir şeylerin olduğunu belirten Başkan Özarslan, "Brindisi'de meydanların, parkların, bahçelerin, cadde ve sokakların ismi Amasyalı Teodor. İnsanlar çocuklarına Amasyalı Teodor ismini koyuyor. Teodor'un Brindisililer için önemi çok farklı" dedi.

Brindisi sokaklarında gezerken insanlarla konuştuğunu, Amasya Belediye Başkanı olduğunu söylediğinde insanların kendisine sarılıp ağladıklarını, bu ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini ifade eden Özarslan, "Papa ile Brindisi Piskoposu Mon. Rocco Talucci'nin buluşmasında düzenlenen törende sadece Papa 3 kere Amasya'dan bahsetti. Amasya ismini söyledi. Bütün dünya televizyonları bunu yayınladı. Bu da bizim için çok önemli bir reklam oldu. Brindisililere Amasya'ya havaalanı kurulduğunu söyledim, Onlarda Brindisi ile Amasya arasında direkt uçuşların yapılması için girişimlere hemen başlayacaklarını açıkladılar" diye konuştu.

(DY-SA) 18.06.2008 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title