Haberler

Boşnaklar Pita Gününde Buluştu

Bursa Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Tarafından Uludağ Karabelen'de Tertiplenen Pita (Börek) Gününde Boşnaklar Gönüllerince Eğlendiler.

Bursa Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Uludağ Karabelen'de tertiplenen Pita (börek) gününde Boşnaklar gönüllerince eğlendiler.

Dernek Başkan Mehmet Başdar, günlük telaşeler içerisindeki hemşehrileri niböyle bir organizasyon ile bir araya getirerek hasret gidermelerine zemin hazırladıklarını söyledi. Bursa'nın dışından İstanbul, İzmir, Sakarya, İnegöl'den de Boşnakların katıldığı Uludağ'daki Pita Gününde, Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekilleri Necati Özensoy ve İsmet Büyükataman ile Bosna Sancak Dernekleri Federasyon Başkanı Fehmi Arazlı da hazır bulundular.

Dernek tarafından tepsilerle hazırlanan börekler misafirlere ikram edildi. Gençler yöresel müzik eşliğinde halay çekip oynarken, küçüklerde folklor oyunlarından figürler sergilediler. Büyük bir Türk bayrağınında açıldığı şenlikte Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de büyük bir kısmı Yıldırım ilçesinde yaşayan Boşnakları yalnız bırakmadı. Meşhur pita böreği içerisine ıspanak, patates gibi malzemeler konularak kol böreği tarzında hazırlanıp ikram ediliyor.

(İRF-İHS) 30.06.2008 10:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title