Haberler

Bolu'da Necip Fazıl Kısakürek Anıldı

Bolu’da Milli Türk Talebe Birliği tarafından Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 110. yıl dönümünde düzenlenen etkinlikte protokol üyeleri ve öğrenciler kitap okudu.

Bolu'da Milli Türk Talebe Birliği tarafından Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 110. yıl dönümünde düzenlenen etkinlikte protokol üyeleri ve öğrenciler kitap okudu.

Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Vali Ahmet Zahteroğulları, Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka, AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun, daire müdürleri, Milli Türk Talebe Birliği üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Bolu Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Hayreddin Özden açılış konuşması yaptı.Özden, "Milli Türk Talebe Birliği gençleri olarak bizler üstad gibi düşünebilmek, onun gibi hissedebilmek için bir adım atıyoruz. Bizler öyle gençler olmalıyız ki tarihten aldığımız derslerle bugünlerde ve gelecekte nasıl davranmamız gerektiğinin farkına varalım. Temennimiz şudur ki üstadımızın da ifade ettiği gibi 'dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kalbinin davacısı bir gençlik' olabilmek" dedi.

Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel de Necip Fazıl etkinlikleri hakkında bilgiler vererek, "Bu yılki etkinlikler sadece Bolu'da değil, Sakarya ve Kocaeli'nde de bugün başlayacak ve 26 Mayıs 2014 tarihine kadar devam edecek. Bu üç ilimizde gerçekleştireceğimiz hafta etkinliklerinin açılışını Bolu'da gerçekleştirdik. Necip Fazıl sadece bir şair ve yazar değil, Necip Fazıl fikrinin çilesini çekmiş bir dava adamıdır. Necip Fazıl, yazdığı şiirlerin yanında kendi fikrini ve zihni yapısını ortaya koymuş bir mütefekkirdir" diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka da üstadın adını taşıyan bir salonda doğum yılını kutladıklarını söyleyerek, "Anma etkinliklerinde üstadın hayata bakış açısını, şiirlerini, fikirlerini ve düşüncelerini çok iyi irdelememiz lazım. Üstad aynı zamanda bir siyaset adamı, çok büyük bir düşünce adamıdır. Ülkemizde batılılaşma adıyla yozlaşmanın başladığı ve bizi biz yapan değerleri kaybetmeye başladığımız dönemlerde inandıkları ve davası uğruna mücadele etmeye başlamış ve büyük doğunun önemini hepimize anlatmaya çalışmıştır. Üstadın özellikle vasiyetinden gençlerimizin çıkaracağı çok şeyler vardır" şeklinde konuştu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Coşkun ise Necip Fazıl'ı ve ortaya koyduğu fikirleri iyi anlamak gerektiğini belirterek, "Necip Fazıl'ı anmak, onun düşüncelerini anlamakla olur. Ömrünün büyük bir çoğunluğunu fikir çilesine adamış bir büyüğümüz. Bizde bu vesile ile Necip Fazıl'ı rahmet ve minnetle anıyor, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese de teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında şairleri sadece şiirleri ile değil, farklı yönleri ile de değerlendirmemiz gerektiğine vurgu yapan Vali Ahmet Zahteroğulları ise şöyle konuştu;

"Şairleri susmuş toplumlar, vicdanını kaybetmiş ve ruhsuz kalmış sayılırlar. Şairler yaşadığı anı dile getiren, geleceğe de ışık tutan kimselerdir. Onları sadece edebi kişilikleri ve iyi şiir yazmaları değil, aynı zamanda toplumsal olaylar karşısında duruşları ile de değerlendirmeliyiz."

Konuşmaların ardından salonda bulunan katılımcılara Necip Fazıl'ın kitaplarından dağıtılarak 10 dakika boyunca hep birlikte okuma yapıldı. Son olarak ise Necip Fazıl 110.yıl hat ve fotoğraf sergisinin açılışı yapılarak sergi alanı gezildi. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Necip Fazıl Kısakürek Hüseyin İka Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title