Haberler

Blogger Korzay, Mardin'de 24 saat içinde 7 tarihi mekanı tanıttı

Güncelleme:

Dünyanın birçok yerine gerçekleştirdiği gezilerle sosyal medyada tanıtım yaparak turizme destek sağlayan Gül Korzay, Mardin'de 24 saat içinde 7 tarihi yeri gezip tanıttı.

Dünyanın birçok yerine gerçekleştirdiği gezilerle sosyal medyada tanıtım yaparak turizme destek sağlayan Gül Korzay, Mardin'de 24 saat içinde 7 tarihi yeri gezip tanıttı.

Dünyanın bir çok noktasına gerçekleştirdiği gezi turlarıyla sosyal medyada tanıtıp ve turizmin baş danışmanı haline gelen blogger Gül Korzay, bu kez Mardin'de 24 saat içinde 7 tarihi noktayı tanıttı. Korzay'ın Mardin'de 24 saate 7 farklı nokta başlığıyla paylaştığı görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

"Tarihe yolculuk"

Mardin'de gezdiği yerleri tek tek tanıtan Gül Korzay, tarihe yolculuk ettiğini kaydetti. Korzay, "Mardin Ulu Camii, Anadolu'nun en eski Ulu Camiilerinden biri ve gerçekten görülmeye değer bir mimarisi var. Mardin'in en eski camisi olma özelliğini taşıyan Ulu Caminin yapı stili daha sonra Mardin mimarisinde gelenek haline gelmiş. Mardin için duyduğum şu cümle beni çok etkilemişti, ne anlama geldiğini ancak buraya gelince anladım. 'Gündüzü seyranlık gecesi gerdanlık' derlerdi Mardin için. Çok doğruymuş. Özellikle akşam saatleri Mardin Kalesine bakıldığında, adeta bir kadının boynunda duran incilere, pırlantalara benziyor. Muhteşem bir görüntü karşısında büyülenmemek elde değil. Eski Mardin'de keşfettiğim bu iki muhteşem yerden sonra rotamı Midyat'a doğru çevirdim. Midyat'ta sonlanacak rotamın ilk durağı Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı. Milattan önce 5. yüzyılda inşa edilen manastır, muhteşem güzelliği ile günümüze kadar gelmiş. 640 yıl boyunca Süryani ve Ortodoksların merkezi olmuş. İçinde biri 400, biri 500 yıllık iki kürsü bulunmakta. ve bu kürsüler gerçek cevizden ve fildişi işlemeleri ile gerçek bir sanat eserleri. Bu kürsülerin günümüze kadar gelmesi ve hala kullanılıyor olması beni çok büyüledi. Sıradaki durağım Dara'da, 400 yıllık insan kemiklerinin bulunduğu bir toplu mezar ile karşılaştım. Gördüklerim karşısında şaşkınlığımı ve harabenin görsel güzelliği karşısında bölgeye hayran kaldım. Yolunuz bu taraflara düşerse mutlaka görülmesi gereken, görsel şölen tadında bir yapı. Dara Antik kentinin içindeki zindanlar bu gezide en çok etkilendiğim yer oldu. Bir dönem su deposu olarak a kullanılan bu zindan, Antik Kentin en görülesi noktası. Daha sonra Midyat'ta, dünyanın ayakta duran en eski Süryani Ortodoks manastırı Mor Gabriel Manastırı. Burası da yine Mardin'de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Tarihi ve hikayesi beni çok etkiledi. Son durağım, Midyat Konuk Evi. Dizilerde mekan olarak kullanılmasıyla da bilinir. Üç katlı bu muhteşem konaktan tüm Midyat görülüyor. En üst kattaki damdan gördüğüm manzara karşısında büyülendiğimi söylesem abartmış sayılmam. Midyat'a giden herkesin görmesi gereken bir manzara. Yapılacaklar listenize mutlaka eklemelisiniz" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Midyat Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title