Haberler

Bitlis'ten Avrupa'ya Tekstil İhracatı

Güroymak ilçesinde açılan bir tekstil atölyesinden, Avrupa'daki 300 mağazaya tekstil ürünleri ihraç edildiği bildirildi.

Güroymak ilçesinde açılan bir tekstil atölyesinden, Avrupa'daki 300 mağazaya tekstil ürünleri ihraç edildiği bildirildi.

İlçede kurulan tekstil atölyesinin faaliyete girmesiyle, batı illerindeki tekstil atölyelerinde çalışan birçok genç, Güroymak'a dönerek burada çalışmaya başladı.

İlçenin ilk tekstil atölyesinde 105 kişiye istihdam sağlayan atölye sahipleri, kentin ekonomisine de katkı sunuyor.

Tekstil atölyesi ortaklarından Besim Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede ilk defa açtıkları tekstil atölyesinden, Avrupa'daki 300 mağazaya tekstil ürünü ihraç ettiklerini söyledi.

Açtıkları atölyeyle memleketlerine faydalı olmayı amaçladıklarını ve atölyede 105 kişinin istihdam edildiğini ifade eden Yüce, şöyle konuştu:

"Risk alarak buraya geldik. Memleketimize ve insanımıza istihdam sağlamayı amaçladık. Buradaki işsiz gençlerin memleketlerinde çalışmasını istedik. Şimdi işimiz çok iyi gidiyor. Meslektaşlarımızı buraya yatırıma davet ediyoruz. Bu ilçemizin ilk tekstil atölyesi. Yazın burada 200 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz."

Kentteki gençlerin iş için batı illerine gitmek zorunda kaldığına değinen Yüce, iş yerini açtıktan sonra, birçok Bitlisli gencin kendisini arayarak iş istediğini ifade etti.

"Kapımız gençlerimize sonuna kadar açık" diyen Yüce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gençlerin memleketinde ekmek kazanmasını istiyorum. Bu şekilde birçok genci batıdan buraya getirdik. Gençlere istihdam sağlayarak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyorum. İşi olan gençler, kötü alışkanlıklardan uzak durur. İşi olanlar kendini işine, eşine ve evine verir. Burada bunu sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca bize her zaman destek sunan Kaymakamımız Turan Yılmaz'a ve Valimiz Veysel Yurdakul'a teşekkür ediyorum." - BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Güroymak Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title