Haberler

Bitlis Tanıtım Günleri

Bitlis'in Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Bitlis Tanıtım Günleri'nde Güroymak'ı en iyi şekilde tanıttıklarını söyledi.

Bitlis'in Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Bitlis Tanıtım Günleri'nde Güroymak'ı en iyi şekilde tanıttıklarını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaymakam Yılmaz, 4-7 Nisan tarihleri arsında yapılan tanıtım günlerinde, Güroymak Kaymakamlığı ile Gölbaşı ve Günkırı belde belediyeleri ile beraber ilçeyi en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydetti. Yılmaz, "İlçemizin çok gelişmeye müsait olduğunu, birçok ekonomi ve manevi değere sahip olduğunu bizler biliyoruz. Bunları Ankara'da yansıtmaya çalıştık. Budaklı köyümüzde bulunan Budaklı Kaplıcaları'nın maketini yaptırdık ve kaplıcalarımızı tanıttık. Bunun yanında Nemrut Dağı'nın ilçemiz sınırları içindeki batı eteklerinde bulunan Obsidyen taşını her yönüyle inceleyip tanıtımına yönelik çalışmalarda bulunduk. Obsidyen taşından yapılmış ürünler ciddi bir şekilde ilgi gördü. Halen 'Obsidyen taşına nasıl ulaşabiliriz?' diye bizleri arayanlar var. Bu konuda yatırımcılara duyuruyoruz. Gerçekten Obsidyen taşından yapılan ürünler önemli bir pazar payı yapacağını düşünüyoruz. Bunun yanında ilçemizi farklı kılan manda yoğurdunu, manda tereyağını ve manda peynirini Ankaralılara ikram ettik. Ayrıca Damızlık Manda Yetiştiriciliği Derneği de oradaydı. Onlarda ilk günden getirmiş oldukları ürünleri ilk günden tükettiler. Onların da manda ürünlerinin ticari değerini daha net bir şekilde gördüklerini düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte manda ürünleri ciddi anlamda ilçemizde markalı, paketlenmiş şekilde pazara sunulacaktır. Çünkü gerçekten bunun değerini insanlarımız anladılar. İlçemizin yine ekonomik anlamda Günkırı beldemizde üretimi yapılan tandırcılığı orada canlı olarak tanıttık. Bu da çok beğeni kazandı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün kurslarda üretilen ürünlerimizi de sergiledik. Kültürel açıdan ilçemizde manevi önderlerimiz var. Onlarında tanıtımını yaptık. Ayrıca ilçemizdeki Kalender Baba Türbesi'ni ve 17 köyümüzdeki Selçuklu mezarlıklarını tanıttık. 4 yıldır faaliyet gösteren 'Doğuyorum Korosu'nu aynı şekilde tanıttık. Güroymak Kaymakamlığı, Gölbaşı ve Günkırı belediyelerinin katkısıyla bu tanıtım günlerinden yüzümüzün akıyla çıktığımıza inanıyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turan Yılmaz Güroymak Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title