Haberler

Bir Milyonuncu Fidan Toprakla Buluştu

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın griye dönen rengini yeşile çevirmek için 5 yıl önce başlattığı '1 Milyon Fidan' kampanyasında mutlu sona ulaştı.

Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın son yıllarda griye dönen rengini tekrar yeşile çevirmek için 5 yıl önce başlattığı '1 Milyon Fidan' kampanyasında mutlu sona ulaştı. Bir milyonuncu fidan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ellerinden toprakla buluştu.

Çevre konusunda geliştirdiği projelerin yanı sıra düzenlediği kampanya ve etkinliklerle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Osmangazi Belediyesi, Türkiye çapında başlatılan en önemli çevre projelerden biri olan "1 Milyon Fidan" kampanyasını tamamladı. Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile "Yeniden Yeşil Bursa, Yeniden Yeşil Osmangazi" hedefiyle başlatılan kampanyada, 1 milyonuncu fidanın dikimi Kamberler Parkı'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ev sahipliğinde düzenlenen törene AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, Ak Parti Bursa Eski Milletvekili Hayrettin Çakmak, bürokratlar, Osmangazi İMKB Kız Teknik ve Meslik Lisesi öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bursa'nın adının 'Yeşil Bursa' olarak anılmasına neden olan yeşiline yeniden kavuşması için böyle bir kampanya başlattıklarını dile getiren Başkan Dündar, "Düzenlediğimiz kampanya kapsamında geçtiğimiz Aralık ayına kadar 903 bin fidanı toprakla buluşturmuştuk. Aralık ayında başlayan fidan dikim sezonu boyunca, 8 bin fidanı Osmangazi sınırları içinde, 90 bin fidanı da Orman Bölge Müdürlüğümüzün belirlediği alanlarda dikeceğimizi söylemiştik. Toplamda 1 milyon hedefiyle başlattığımız kampanyamızda, bu gün 1 milyonuncu fidanını dikiyoruz" dedi.

"1 Milyon Fidan" fidan dikimi kampanyası kapsamında 71 fidan dikim programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, "Fidanlarımızı Demirtaş, Ovaakça, Selçukgazi, Avdancık, İsmetiye, Kazıklı bölgelerinde bulunan ormanlık alanlara ve Yalova yoluna diktik. En fazla Avdancık Köyü ormanlık alanına fidan diktik. Orman Bölge Müdürlüğümüz ile yürüttüğümüz çalışmaların yanı sıra, Osmangazi içerisinde bulunan park ve yeşil alanlarımıza da 243 bin 403 fidan diktik" diye konuştu.

Osmangazi'ye 5 yılda 150 meydan kazandırdıklarını ve yapımı devam eden ve parklarla birlikte 253 bin 25 metrekare yeşil alan kazandırmış olacaklarını kaydeden Dündar, "İnşallah yeni dönemde de 150 büyük parkı daha Osmangazi'ye kazandıracağız. Ayrıca yapacağımız Tema Park, Endemik Park ve Doburca Bölge Parkı ile doğada yaşam keyfini de Osmangazi'ye kazandıracağız" diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılacak olan, Panorama Bursa 1326" panoramik müzenin yapılacağı Kamberler Parkında düzenlenen törenin sonunda, Başkan Mustafa Dündar, kampanyanın 1 milyonuncu fidanı olan Çınar fidanını, elleriyle toprağa indirdi. Başkan Dündar, törene katılan davetlilerin yanı sıra, Osmangazi İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri ile birlikte, bir milyonuncu fidana can suyunu öğrencilerle birlikte döktü. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title