Haberler

Bingöl Üniversitesi Rektörü Baydaş, Uygulama Otelinin Hizmete Girdiğini Duyurdu

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Ilıcalar beldesinde bulunan Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri’nin hizmete girdiğinin müjdesini düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Ilıcalar beldesinde bulunan Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri'nin hizmete girdiğinin müjdesini düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Rektör Baydaş, Bingöl'de faaliyet gösteren yerel ve ulusal gazete temsilcileriyle Ilıcalar beldesinde bulunan Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Modern bir şekilde dizayn edilen tesis hakkında gazetecilere bilgi veren Rektör Baydaş, 6 havuzlu tesisin Bingöl halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Rektör Baydaş, Bingöl Üniversitesi'nin akademisyenleri, idari personeli, diğer çalışanları ve öğrencileriyle birlikte 10 bin kişilik bir aile olduğunu söyledi. Baydaş, bu oranın da ilimiz nüfusunun yüzde 10'nuna tekabül ettiğine dikkat çekti. Tesislerin özellikleri hakkında bilgi veren Rektör Baydaş, "40 yataklı, içinde 6 kapalı havuz barındıran, bir Türk hamamı, 2 sauna, yemekhane ve dinlenme odalarında oluşan tesis son derece modern bir şekilde inşa edildi. Ayrıca kapalı alan dışında da bir büyük açık yüzme havuzu da tesisimizde mevcut. İlimizin termal enerjisi Türkiye'nin birçok iline göre daha yüksek potansiyele sahiptir. Biz de bu potansiyeli değerlendirmek ve ilimize yakışır bir şekilde tesis kazandırmak saikiyle yola çıktık. Bunu da başardığımızı düşünüyorum" dedi.

PARALEL DEVLET YORUMU

"Bir gazetecinin paralel devlet yapısını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine konuşan Rektör Baydaş, "Çok net bir şekilde şunu söylemekte fayda var. Bir milletin seçimle getirdiği bir Başbakanı bir hükümeti ancak o millet değiştirir, onun da yeri sandık zamanı seçimdir. Bunun dışında siyasi olarak hangi hükümet ve hangi Başbakan olursa olsun onun yeri ve zamanı oradır. Herhangi bir şekilde hiçbir kurum kişinin başka bir şekilde hükümetleri yıpratarak sandık dışında götürmeye ne hakları, ne yetkilileri ne de bununla ilgili olumlu bir düşünceleri vardır. Türkiye'nin mali açıdan düştüğü duruma bakarsanız ne kadar kötü durumda olduğunuzu görürsünüz. İşin içerisinde Yurt dışından kaynaklı ülkeyi yıpratmaya, hükümeti ve başbakanı devirmeye yönelik bir projeleri varsa bu ülkenin her vatandaşın buna karşı dik durması gerekir. Demokratik olarak sandıkla gelenin, sandıkla gitmesi gerekir" diye konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bingöl Üniversitesi Gıyasettin Baydaş Ilıcalar Termal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title