Haberler

Bingöl Üniversitesi Rektörü Baydaş'tan Öğrencilere Sahip Çıkma Çağrısı

Bingöl Üniversitesi'nin yeni kurulan üniversitelere oranla daha hızlı bir büyüme kaydettiğini ifade eden Rektör Gıyasettin Baydaş, üniversitenin daha iyi bir gelişim gösterebilmesi için, Bingöllü halkın öğrencilere, başta barınma olmak üzere,...

Bingöl Üniversitesi'nin yeni kurulan üniversitelere oranla daha hızlı bir büyüme kaydettiğini ifade eden Rektör Gıyasettin Baydaş, üniversitenin daha iyi bir gelişim gösterebilmesi için, Bingöllü halkın öğrencilere, başta barınma olmak üzere, birçok konuda yardımcı olmaları gerektiğini söyledi.

Genç Memur-Sen Bingöl Şubesi İl Başkanı A. Haluk Çakan ve yönetim kurulu üyeleri Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Genç Memur-Sen'in kuruluş amacı hakkında bilgi veren İl Başkanı A. Haluk Çakan, kamu çalışanlarının haricinde üniversite ve orta öğretim kurumlarında da teşkilatlanan sendikalarının öğrenciler arasında da saygın bir konuma ulaştığını söyledi. Gençlerin içinde yer almadığı bir sürecin, bir tablonun eksik kalacağını söyleyen Çakan, "İnsani değerleri gözeten, toplumsal sorumluluk üstlenebilen gençlere ihtiyaç duyuluyor. Çağın gelişmelerini yakından takip eden üretebilen ve bunu yaparken de değerleri ve geleneklerini koruma başarısı gösteren bir gençlik arzuluyoruz. Bu uğurda gençlerin yanında yer almak ve onlara gerekli özgüveni kazandırma sorumluluğunu yerine getirme çabasındayız" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, üniversitelerin bulundukları kentin sosyo kültürel, ekonomik gelişmesini sağlayan faktörlerden olduğunu söyledi. Baydaş, "Bu nedenle üniversitemizin daha iyi bir gelişim gösterebilmesi için, Bingöllü hemşehrilerimizin de öğrencilere, başta barınma olmak üzere, birçok konuda yardımcı olmaları gerekiyor" dedi.

Bingöl'deki yurt sorununa da değinen Baydaş, bu sorunun özel sektörün de katkısıyla aşılabileceğini vurguladı. Baydaş, "Toplumların geleceğinin teminatı bugünün çocukları ve gençleridir. Yarının nasıl olacağı bugünün gençlerine verdiğimiz eğitim ve gösterdiğimiz yaklaşımla ilgilidir. Özgüveni yüksek geleceğe yönelik projelere sahip, özüne, kültürüne ve geleneklerine bağlı bir gençlik yetiştirme çabasındayız" ifadelerini kullandı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bingöl Üniversitesi Gıyasettin Baydaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title