Haberler

Bingöl Üniversitesi'nde Hedef 10 Bin Öğrenci

Güncelleme:

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, önümüzdeki dört yıl içinde 10 bin öğrenci hedefine ulaşmaya çalışacaklarını söyledi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Gıyasettin Baydaş, 2007 yılında kurulan Bingöl Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana koyduğu 5 bin öğrenci hedefini aştığını, önümüzdeki dört yıl içinde 10 bin öğrenci hedefine ulaşmaya çalışacaklarını söyledi.

Halen Bingöl Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencileri dahil toplam 6 bin 500'ü aşkın öğrenci bulunduğunu ve ek kontenjanlarla bu rakamı 6 bin 800'e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Baydaş, "Mevcut sayımızın yüzde 55'i başka illerden gelen öğrencilerimizdir. Hedefimiz, açmayı planladığımız yeni fakülte ve bölümlerle bu rakamı önümüzdeki dört yıl içinde 10 bine ulaştırmaktır. 10 bin rakamı Bingöl için idealdir. Tabii ki fazla olursa Bingöl için daha iyidir. Bizim orta vadeli hedefimizi budur. Uzun ölçekli hedefler tabi ki daha yüksek rakamlardır. Mukayese açısından bakıldığında, Diyarbakır Dicle Üniversitesi 40 yıllık geçmişi bulunan bir eğitim kurumudur ki, daha 5 yıl öncesine kadar 15 bin civarında öğrencisi var. Şanlıurfa yine aynı durumdaydı. Yeni yönetimlerle birlikte bu rakamlarda biraz olsun artış oldu ama mevcut kent potansiyeline rağmen yine de yeterli sayılmaz. Bingöl'de 10 bin öğrencinin bulunması ve gelecek yıllarda bu rakamın artması özellikle kent ekonomisine ciddi katkılar sunacaktır. Sosyal ve kültürel alanda da önemli bir etkileşim sağlayacaktır. Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi açamıyoruz. Bu konuda bakanlık ve YÖK'ün kararları var. Şuanda 'nasıl daha fazla öğrenci alabilirizin hesabını yapıyoruz. Ama bunu yaparken öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim alması için de çabalıyoruz. Sadece bölüm açmak yetmiyor. Önemli olan akademik alanda da başarıya ulaşmaktır. Bu konuda da elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz" dedi.

"UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ AÇTIK"

Açıköğretim Fakültesi şeklinde uzaktan eğitimle üniversite mezunu olmak isteyenler için yeni bir merkez açtıklarını da açıklayan Baydaş, "Bu yıl Uzaktan Eğitim Merkezi de açtık. 40 öğrenci de aldık. Kişi, evinden dersleri izleyecek ve sonra gelip sınava girecek. Önümüzdeki yıl sosyal bilimlerle ilgili bölümler, muhasebe, ilahiyat ve benzeri bölümleri açmayı planlıyoruz. Altyapımız hazır, şuanda teknik kısımlarla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Uzaktan Eğitim Merkezi'nden ders alıp sınavlarını başarıyla tamamlayanlar, mezun olduklarında Bingöl Üniversitesi diploması alacaklar" diye konuştu.

"DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İÇİN YÖK'E BAŞVURDUK"

Yaklaşık 4-5 ay önce Diş Hekimliği Fakültesi'nin açılması için YÖK'e başvurduklarını da dile getiren Baydaş, Eylül ayı sonuna kadar kararın çıkacağını düşündüklerini, kararın olumlu yönde olması için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da temaslarının olduğunu ifade etti. Bu bölümü çok önemsediklerini belirten Baydaş, " YÖK'ten onay çıkarsa 4 yıl içinde bu bölüme de öğrenci alacağız. 4 yıl diyoruz ama bu gelecek yıl da olabilir, iki yıl sonra da" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

bingöl üniversitesi gıyasettin baydaş Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title