Haberler

Bingöl Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Gıyasettin Baydaş, sokakta tartışılan ülke meselelerinin üniversitelerde tartışılmamasının acı verici olduğunu belirterek, üniversitelerin ülke gündeminin hep önünden gitmesi gerektiğini söyledi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, sokakta tartışılan ülke meselelerinin üniversitelerde tartışılmamasının acı verici olduğunu belirterek, üniversitelerin ülke gündeminin hep önünden gitmesi gerektiğini söyledi.

Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen Bingöl Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılış töreni, 3 Eylül tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şeyma Çokparlamış için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Baydaş, üniversitelerin birinci görevinin ülke kalkınması için gerekli olan insan kaynağını yetiştirmek, bilimsel ve teknolojik gelişimine katkı sunmak ve toplumun her kesimiyle bütünleşerek ürettiği bilgileri toplumun yararına sunmak olduğunu kaydetti.

Üniversite hocalarının düşünce ve ifade özgürlüğü bakımından ayrıcalıklı haklara sahip olduğunu ifade eden Prof. Baydaş, şöyle dedi:

"Üniversite olarak bu ayrıcalıklı haklarımızın farkında olmamız ve ürettiklerimi halka sunmakta tereddüt etmememiz gerekiyor. Ülke sorunlarının kahvehanelerde değil, üniversitelerde tartışılması gerekir. Toplumların genlerine işlemiz gerçekleri saklamanın veya buzdolabına kaldırmanın veyahut bunların varlığını kabul etmemenin hiçbir yarar getirmediğinin herhalde en iyi ülkemiz bilmektedir. Ülkemizin her sokağında, her köşesinde hatta her kahvesinde konuşulan geçmişimizi çok ilgilendirdiği gibi geleceğimize neredeyse ipotek koyacak kadar ciddi olan bazı sorunların üniversitelerin gündeminde olmaması bir başka acıdır. Oysa üniversiteler, ülke gündeminin hep önünde gitmeli ve tartıştıkları konuları ülke gündemine kendileri sokmalıdır."

Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel de "Bireysel ve Toplumsal Gelişimde Bilginin Yeri ve Üniversitelerin Rolü" konulu bir sunum yaptı.

Muhabir: Abdullah Çelik / Nail Kadırhan

Yayıncı: Behçet Güngör - BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Üniversitesi Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title