Haberler

Bingöl İş Dünyası Üniversitede Bir Araya Geldi

Bingöl Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof.Dr.Gıyasettin Baydaş, birçok öğrencinin barınma sorunu nedeniyle kayıt yaptırmadığını söyledi.

Bingöl Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, birçok öğrencinin barınma sorunu nedeniyle kayıt yaptırmadığını söyledi.

Bingöl Üniversitesi yönetimi ile Bingöl'de faaliyet gösteren iş adamları, ilin sorunlarını tartışmak üzere üniversitenin merkezi kafeteryasında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Üniversitenin Bingöl'e katkısı ve şehir halkı ile ilişkilerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan BÜ Rektörü Prof. Dr. Baydaş, Bingöl'ün gelişmesinde katkıda bulunmak isteyen iş adamlarına her konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Bingöl Üniversitesi ile Bingöllü işadamları arasında bir köprü kurmak için bir araya geldiklerini kaydeden Baydaş, "Üniversiteyi dışarıdan değil de buraya gelerek, bizzat yerinde görmenizi istedik. Bundan sonraki çalışmalarda, ortak hareket etmemizi gerektirecek durumlarda, yanınızda olacağımızı da belirtmek isteriz" dedi.

Üniversitede okuyan öğrenci sayının 6 bin 750 kişi olduğunu belirten Baydaş, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hedeflenen öğrenci sayısının 8 bin olduğunu kaydetti.

Bingöl dışından gelen öğrenci sayısının tüm öğrenciler içindeki oranının yüzde 55 olduğunu da kaydeden Prof. Baydaş, "Bu yıl ve geçen yıl birçok öğrencimiz barınma sorunundan dolayı ya kayıt yaptırmadı ya da kaydını dondurdu. Barınma konusunda iş adamlarımız yardımcı olmalılar. Bunu da özel yurtlar açarak yapabilirler. Açılan her yeni yurt ile barınma sorununu biraz daha aşmış olacağız" diye konuştu.

Toplantının ardından Baydaş, iş adamlarına üniversiteyi gezdirdi.

Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut / Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör - BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Üniversitesi Gıyasettin Baydaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title