Haberler

Bingöl'de "Geçmişten Günümüze Alevilik 1. Uluslararası Sempozyumu"

Alevi liderleri ve Bingöl Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek olan "Geçmişten Günümüze Alevilik 1.Uluslararası Sempozyumu"nun 3 Ekim'de başlayacağı bildirildi.

Alevi liderleri ve Bingöl Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek olan "Geçmişten Günümüze Alevilik 1. Uluslararası Sempozyumu"nun 3 Ekim'de başlayacağı bildirildi.

Sempozyum koordinatörleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yazıcı ve Alevi Dedesi Hazır Ali Beyazyıldırım, 3-5 Ekim 2013 tarihlerinde düzenleyecekleri "Geçmişten Günümüze Alevilik 1. Uluslararası Sempozyumu" ile ilgili bir basın toplantısı düzenlediler. Sempozyumun açılış konuşmasını Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın yapacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yazıcı, 7 ülkeden 128 bildiri kabul ettikleri kaydetti. Yazıcı, sempozyuma bildiri özeti gönderme süresi sona erdiğini söyleyerek, "Türkiye'de farklı üniversitelerden ve çeşitli kurumlardan gelen başvurulardan dolayı memnun olduk. İlgilerinden dolayı katılımcılara ve bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen gönül dostlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.

Sempozyumun düzenleneceği 3-5 Ekim 2013 tarihlerde gündüz bilimsel tebliğlerin sunulacağını belirten Yazıcı, "Alevilik; seyyidlerin öncülüğünde, sözlü kültür araçları olan söz, saz/tenbur ve avaz ile Anadolu'da asırlardır kuşaktan kuşağa aktarılmaktadır. Aleviliği bütün yönleriyle ve bir bütün olarak anlamak ve tanıtmak amacıyla düzenleyeceğimiz sempozyum kapsamında gündüz akademik toplantılar ve tartışmalar yapılacak, akşamları ise konserler, tiyatro gösterileri ve Bingöl'den folklor örnekleri yer alacaktır" diye konuştu.

Alevi Dedesi Hızır Ali Beyazyıldırım ise, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'ın kendilerini cesaretlendirdiğini söyledi. İlk defa Bingöl'de konferans ile kendilerini tanıtmaya çalıştıklarını belirten Beyazyıldırım, "Üniversitede düzenlediğimiz konferans ve paneller sayesinde Aleviler Bingöl'de kabuğunu kırdı. Sempozyumda bu çalışmaların devamı oldu. Rektör Bey büyük bir risk alarak çalışmalarımıza yer açtı. Rektörümüze ve üniversite camiasına teşekkür ederiz" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bingöl Üniversitesi İzzettin Doğan Mehmet Yazıcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title