Haberler

Bingöl'de '5 Yılda 500 Bin Ceviz Fidanı' Projesi

Bingöl'de, '5 Yılda 500 Bin Ceviz Fidanı Dikim Projesi ve Ceviz Eylem Planı' toplantısı, Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

Bingöl'de, '5 Yılda 500 Bin Ceviz Fidanı Dikim Projesi ve Ceviz Eylem Planı' toplantısı, Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Genç Kaymakamı Muammer Köken, Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı, İl Defterdarı İhsan Mintaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, Orman İşletme Müdürü Ali Erkan Yücel, Kadastro Müdürü Süleyman Yurtsever, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nurettin Kıyas, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Erkan Devran, Milli Emlak Müdür Vekili, Ali Esen ve Ilıcalar Orman İşletme Şefi Tahir Baydaş katıldı. '5 Yılda 500 Bin Ceviz Fidanı' projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce yılda 100 bin ceviz fidanı dikilmesi hedeflenilirken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Ceviz Eylem Planı çerçevesinde gerekli planlamaların yapılarak en kısa zamanda yer tespiti ile projelendirme kısmına geçilmesi ve paydaş kurum olan Defterdarlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Kadastro Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışmaların yürütülmesi ve ilgili kurumların imkanlarından yararlanılarak projede başarı sağlanması için teknik ekipler tarafından tespit edilen 750 hektarlık alanda gerekli fizibilite çalışmalarının yapılması ve uygulanabilir alanların tespiti için ekip oluşturulması kararları alındı.

Toplantıda, Ceviz Eylem Planı ile 2013 yılı sonu itibariyle programların artırılarak devam etmesi ve valilik ile irtibatlı olunarak aksaklıkların giderilmesi yönünde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Toplantı, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Hakan Güvençer Solhan Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title