Haberler

Bıçaklar Kurban İçin Bileniyor

Bıçak bileme ustaları, bayrama kısa bir süre kala yoğun mesaiye başladılar.

Bıçak bileme ustaları, bayrama kısa bir süre kala yoğun mesaiye başladılar.

Kurban Bayramı öncesi bıçakçılarda hummalı bir çalışma olduğunu belirten esnaf Zeki Yüksel, Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini, Kurban kesimi için hazırlanan bıçakları özenle hazırladıklarını söyledi.

Taleplerin artmasıyla birlikte gece-gündüz mesai yaptıklarını kaydeden Yüksel, "Kurban kesiminde kullanılacak bıçaklar, günler öncesinden bilenmeye başlandı. Bir haftadır yoğun çalışıyoruz. Günde 50-75 bıçak biliyoruz. Bıçaklar 1,5 lira, satırları da 3 liraya biliyoruz" dedi.

Kurban Bayramı öncesinde bıçak biletmeye gelen Ömer Demir ise, "Kurban Bayramı öncesi hazırlıklara başladık. Bıçaklarımızı biletmeye getirdik. Kurbanımızı keserken sıkıntı yaşamak için bıçakları biletiyorum" diye konuştu.

-Çin malı bıçak uyarısı!

Bıçak Ustası Zeki Yüksel, uzun ömürlü kullanımlar için kaliteli bıçaklar alınması tavsiyelerinde bulunarak, "Yeni bıçak alırken kaliteli ürünler alınmalı. Bilenecek bıçakların kaliteli olması çok ayrıca önemli. Özellikle Çin'den ithal edilen bıçaklar yaralanma ve kazalara, kırılmalarla sebep olabiliyor. Bileme işi yaparken de sıkıntı yaşıyoruz. Bileme fiyatına bıçak alınmamalı" şeklinde konuştu.

Muhabir: Mustafa Demircioğlu

Yayıncı: İsmail İçer - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title