Haberler

Beyşehir'de "Sondaj" Gerginliği

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Bayavşar beldesinde su çıkarmak için sondaj vurulması, bazı vatandaşların tepkisini topladı.

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Bayavşar beldesinde su çıkarmak için sondaj vurulması, bazı vatandaşların tepkisini topladı.

Konya İl Özel İdaresi'nden ihale alan bir firmanın Bayavşar beldesi sınırları içerisindeki bir bölgede, iddiaya göre, komşu köye vermek için su çıkarmak amacıyla iş makineleri ile sondaj vurma çalışmaları başlatması, bir grubun tepkisine neden oldu. Sondaj çalışmalarının olduğu bölgeye giderek çalışanlara tepki gösteren ve faaliyetleri durduran kalabalık, çalışmaların devam etmemesi için görüşmelerde bulunmak üzere otobüslerle Beyşehir ilçe merkezine geldi. Aralarında Bayavşar Belediye Başkanı Polat Yetkin ve yerleşim biriminin mahalle muhtarlarının da bulunduğu kalabalık, ilk önce AK Parti İlçe Teşkilatı'nda il genel meclis üyesi ve partililerle görüştü. Sorunun çözümü için girişimlerde bulunulacağının aktarılmasına rağmen ikna olmayarak ardından soluğu Beyşehir Kaymakamlığı'nda aldı.

Bayavşar Belde Belediye Başkanı Polat Yetkin, hükümet konağı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan sıkıntının büyük olduğunu, kimsenin bir bilgisi olmadan vurulan bir sondajın belde halkını galeyana getirdiğini söyledi. Belde sakinlerini çalışma yürütülen bölgede yaşanabilecek olası olaylara karşı sakinleştirmeye çalıştıklarını belirten Yetkin, "Özel İdare tarafından vurulan bir sondaj vatandaşı galeyana getirdi. Bayavşar kasabasının olduğu içme suyunun olduğu noktada böyle bir sondajın olması, hiç kimsenin de bilgisinin olmaması bizleri tedirgin ve rahatsız etti. Vatandaşları olay yerindeki iş makinelerine ve çalışanlara zarar vermemeleri için ikna etmeye çalışıyoruz. Yetkililerden bir çözüm bekliyoruz, yoksa orada büyük sıkıntılar olacak, bunu da biz istemiyoruz" dedi. Vurulan bu sondajın belde sakinleri tarafından su havzasına zarar vereceğinin düşünüldüğünü, kendisinin de aynı fikirde olduğunu dile getiren Yetkin, "Vatandaşın bu konuda rızası yok, durdurulması gerekli idi, sondaj şu anda durdu ama 18 metre derinliğe kadar inmişler. Çalışmalar durmazsa, iş farklı boyutlara gidecek. Bayavşar'ın 500 metre çıkışında bir bölge, bizim içme suyu hattımızın olduğu kaynağın olduğu bir bölge. Bununla ilgili bize ne gelen oldu, ne de bilgi veren. Yetkililerimizle görüşerek bir çözüm bulmaya çalışıyoruz" dedi.

Bayavşar Mehmet Hoca Mahallesi Muhtarı Hasan Duran da, Bayavşar'ın zor durumda olduğunu savunarak, "Başkan da zor durumda. Halk durmuyor, 'makineleri kıralım, tahrip edelim' dediler, durdurduk. Halk durmayacak. Bu suyu biz oradan veremeyiz kesinlikle olmaz. Çalışmaların durmasını istiyoruz. Çekilsinler oradan" ifadesini kullandı. Bayavşar Beyazıt Mahallesi Muhtarı Muzaffer Geçme de, haberleri olmadan vurulan sondajla temin edilecek suyun komşu köye verileceğini öğrendiklerini dile getirerek, "Zaten kendi suyumuz eksik, bize yetmiyor. Suyumuzun kendi bölgemizde kalması için mücadele ediyoruz" dedi.

KAYMAKAM TOPLANTIYI YARIDA KESEREK MAKAMINA GELDİ

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, hükümet konağı önünde toplanan ve kendisiyle görüşmek üzere gelen kalabalık nedeniyle katıldığı bir toplantıyı yarıda keserek makamına geldi. Başıbüyük, Belediye Başkanı Yetkin, mahalle muhtarları ve bazı vatandaşlarla makamında görüşme yaparken, Konya İl Özel İdaresi yetkilileri ile soruna çözüm bulabilmek için temasa geçti. Bayavşar Belediye Başkanı Polat Yetkin, Kaymakamlık makamından beraberindekilerle çıkışında neticeyi bekleyen topluluğa açıklamada bulunarak, "Arkadaşlar görünüz aydın, Bayavşar'daki çalışma durduruldu. Şu andan itibaren çalışma olmayacak, makineler de en kısa zamanda kaldırılacak. Kaymakam beyin de selamı var, 'içleri rahat olsun' diyor" şeklinde konuştu.

Yapılan bu açıklama topluluğu rahatlatırken, hükümet konağının önünden alkışlar yükseldi. Topluluk daha sonra otobüslere binerek hükümet konağı önünden ayrıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Polat Yetkin Bayavşar Beyşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title