Haberler

Besti Aydeniz Anadolu Meslek Kız Meslek Lisesi

Besti Aydeniz Anadolu Meslek Kız Meslek Lisesi Öğretmenlerince Kültür Sarayı'nda Verilen "Çocuk Yetiştirilmesinde Ödül ve Ceza" Konulu Seminerde Konuşan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, " Çocuğunun Eğitimini Çalan Anne, Babalar Resmen Hırsızlık Yapıyorlar. Ben Onları Hırsız İlan Ediyorum" Dedi.

Besti Aydeniz Anadolu Meslek Kız Meslek Lisesi öğretmenlerince Kültür Sarayı'nda verilen "Çocuk yetiştirilmesinde ödül ve ceza" konulu seminerde konuşan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, " Çocuğunun eğitimini çalan anne, babalar resmen hırsızlık yapıyorlar. Ben onları hırsız ilan ediyorum" dedi.

Seminere Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Vali Yardımcısı Tuba İnan, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Milli Eğitim Şube Müdürü Abbas Öcal da katıldı.

Vali Karahisarlı, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Avrupa da eğitimin 2 yaşında başladığını, ülke olarak kalkınmak istiyorsak bizde eğitime önem vermemiz gerektiğini söyledi.

Karahisarlı;"Avrupa'da 2-3 yaşında buz pateni eğitimi başlıyor. Bizde ise 12 yaşında bu eğitime başlanıyor. 10 yıl önce eğitime başlayan elbette başarılı olacak. Anne baba olarak bizler çocuklarımıza sen yapamazsın, edemezsin diyerek susturuyoruz. Aslında bunu mutlaka lügatimizden çıkarmamız gerekir. Bu tür davranışlar çocuğumuzu köreltir. Çocuklarınıza güzel davranın. Onların terlerni bir koklayın. Göreceksiniz onlar dünyanın en güzel çiçeklerinden daha mis kokuyor. Çocuğunun eğitimini çalan anne, babalar resmen hırsızlık yapıyorlar. Ben onları hırsız ilan ediyorum." dedi.

Vali Karahisarlı :"Ben Üsküdar kaymakamıyken Ukranya'nın bir kenti ile kardeş şehir olmuştuk. Oradan 100 kişilik bir öğrenci grubu İstanbul'a davet ettik. Gelen grubun başında Milli eğitim müdürleri de vardı. Milli eğitim Müdürü Türk ailelerine hayran olduklarını söyledi. Ben nedenini sorunca Türk ailelerinde boşanma oranı azdır. Sizin çocuklarınız anne baba sevgisi ile yaşıyor. Bizde boşanma oranı yüzde 80'dir. Çocuklarımız babaları, anneleriyle birlikte büyüyemiyor, o sevgiyi tadamıyorlar. Biz istiyoruz ki; kızlarımız Türk erkekleriyle, erkeklerimiz Türk kızlarıyla evlensinler. El alem bizim aile yapımıza hayranken, bizde çocuklarımızı, özellikle kızlarımızı iyi yetiştirmemiz gerekir. Biz çocuklarımızla birlikte annelerimizi de yetiştireceğiz."diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek'te Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, gibi bir vali ile çalışmaktan memnun olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "Iğdır'daki eğitim-öğretimde eksikliklerin bulunuyor. Dört aya yakın bir zamandır Iğdır'da görev yapmama rağmen eğitim sorunlarını çözmek amacıyla defalarca Milli Eğitim Bakanı'na gittim. Yakın geçmişte İspanya'ya gittik. Burada eğitimin 3-16 yaş arasında zorunlu olduğunu gördük. Türkiye'de Aydın ilinin ÖSS'de her zaman birinci geliyor. Bunun nedeninin ana sınıfına önem verilmesinden kaynaklanmaktadır. Eğitimin ana kucağında başlıyor. Ayrıca okul veli işbirliğine önem verilmesi gerektir." Betsi Aydeniz Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Müdüresi Aysel Şaban'da yaptığı konuşmada:" Mobil anaokulu sayın valimiz destekleriyle ilimizde ilk defa uygulamaya konan bir projedir. Sayın valimiz eşleri çok ilgilenmektedir. İstanbul Üsküdar belediyesi tarafından otobüsler gönderilmiştir. Koltuklar kaldırılarak küçük masalar yerleştirilmiştir. Arka tarafa hikaye okuma köşesi yapılmıştır. Böylece 25 öğrenci mobil otobüsün içinde eğitim yapmaktadırlar. Okul öncesi eğitim kişiliğin gelişiminde temel oluşturduğu için çok önemlidir. Çocuklar tıpkı heykeltıraş mermeri gibidir. Heykeltıraş mermerini nasıl istediği gibi şekillendiriyorsa aile okul ve çevre de çocuğu şekillendirmekte ve eğitim çok önem arz etmektedir. Amacımız okul öncesinde çocukları, aileleri eğitmektir"şeklinde konuştu.

Mobil ana okulu öğrencilerinin Artvin yöresinden hazırladıkları folklor gösterileriyle seminer sona erdi.

(İA-İRT-Y) 07.03.2008 11:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title