Haberler

Cizre'de Berkin Elvan İçin Oturma Eylemi

Güncelleme:

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için KESK Cizre Temsilciliğince oturma eylemi düzenlendi.

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Cizre Temsilciliğince oturma eylemi yapıldı.

Eğitim Sen Şubesi önünde bir araya gelen, aralarında Şırnak Tabip Odası üyelerinin de yer aldığı KESK üyesi bir grup, ellerindeki pankartlarla slogan atarak Sanat Sokağına yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan KESK üyesi Lokman Dirican, Berkin Elvan'ın 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybettiğini ifade ederek, "Berkin  Elvan'ı Gezi direnişinde kaybettiğimiz Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım ve Ahmet Atakan'ın yanına uğurluyoruz" dedi.

"KESK Şube Platformu olarak 15 yaşındaki oğullarını ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanan ve 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaşıyoruz" diyen Dirician, Elvan'ın ölümüne yol açan olayın faillerinin bulunmasını istediklerini, failler bulununcaya kadar olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Açıklamanın ardından gruptakiler, mum yakarak oturma eylemi yaptı.

Oturma eylemi başka ölümlerin olmaması dileğinde bulunularak üzerinde çeşitli olaylarda hayatını kaybeden Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım ve Berkin Elvan gibi isimlerin resimlerinin bulunduğu balonların gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Berkin Elvan İstanbul Cizre Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Ayhannogla81@hotmail.com:

Çocuğa ALLAH'tan rahmet kederli ailesine başsağlı diliyoruz.Ülkemizde buna benzer saysız çocuklar katledildi.Hiçbiri bunun kadar yankı uyandırmadı.Keşke diğer öldürülen çocuklarda bu kadar önemsenmiş olsaydı...

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title