Haberler

Bergama'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Güncelleme:

İzmir'in Bergama ilçesinde, Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle düzenlenen kutlamalar yoğun katılımla başladı.

İzmir'in Bergama ilçesinde, Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle düzenlenen kutlamalar yoğun katılımla başladı.

Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları, Bergama'da öğretmenler tarafından düzenlenen "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Konseri" ile başladı. Türk müziğinden çeşitli eserlerin seslendirildiği, öğretmenlerin alkış aldığı geceye, vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Öğretmenler konserinde konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Cumhuriyetimiz 100 yaşında. 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yakmış olduğu kurtuluş meşalesi 23 Nisan 1920'de TBMM'nin kurulması ve 22 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz'un kazanılmasıyla sonlanmıştır. Kurtuluş Mücadelesi tamamlandıktan sonra da 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetimiz kurulmuştur. Tarihte 16 devlet kurmuş olan şanlı Türk milleti, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacaktır. Bizlere düşen görev Cumhuriyetimizi gençlere emanet etmek en iyi şekilde onlara aktarmaktır. Bilimde kültürde sanatta her zaman bu birikimi geleceğimiz gençlere aktaran başta öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu gece bize resim sergisi ile görsel şölen sunan, gözlerimizin pasını silen ve bu salona girdikten sonra da kulaklarımızın pasını silen Türk müziğinin nadide eserlerini en güzel şekilde icra eden öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüm de siz değerli vatandaşlarımıza etmek istiyorum. Bu akşam buraya gelerek bu coşkuyu hep birlikte yaşadığımız için Bergamalı hemşerilerimize de çok çok teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi Cumhuriyetimizi kurdukları için saygı ve sevgiyle anıyorum" dedi.

Spor etkinlikleri ve konserler ile kutlanan programlar çerçevesinde; satranç turnuvası, voleybol turnuvası, 1923 metre 100. Yıl Cumhuriyet Koşusu, masa tenisi, lise ve ortaokul öğrencilerine özel 3*3 sokak basketbolu, Bergama'nın tarihi 99 merdivenlerinde 100. Yıl Merdiven Yarışması, Oryantiring yarışmaları da düzenlendi.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği kutlamalar çerçevesinde; ortaokullar arasında masa tenisi turnuvası, atletizm yarışması, öğretmenler karma resim sergisi, öğretmenler konseri, Bergama Halk Eğitim Merkezi Sergisi, 100. yıl logo ve resim sergisi de gerçekleştirildi.

Yine Bergama İlçe Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan programlarda; Bergama Cumhuriyet Meydanında Semicenk konseri, Bergama Kültür Merkezinde Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu konseri, Çanakkale Sanat Tiyatrosunun Atatürk konulu tiyatrosu, Türk Halk Müziği Topluluğu 100. Yıl Konseri ve Türk Sanat Müziği Topluluğu 100. Yıl Konseri de bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Bayramı Bergama İzmir Eğitim Yerel Spor Haberler

title