Haberler

Belgeler Duvara Asılmasın, Para Dönsün

Kütahya'nın Gediz İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nun açtığı kurslara katılan bayanların, aldıkları belgeyi sadece evlerine astıklarını, para dönmediğini belirterek "Bizim arzumuz, o belgelerin işe dönmesi, paraya"...

Kütahya'nın Gediz İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nun açtığı kurslara katılan bayanların, aldıkları belgeyi sadece evlerine astıklarını, para dönmediğini belirterek "Bizim arzumuz, o belgelerin işe dönmesi, paraya dönmesi" dedi.

Gediz Halk Eğitim Merkezi'nin 2012-2013 eğitim öğretim yılında kursiyerlerin yıl boyu el emeği ve göz nuru ile ürettikleri giyim, nakış ve takılar için karma yıl sonu sergisi ve belge dağıtım töreni düzenlendi. Gediz Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen sergi açılışından önce Mustafa Necib Alayeli (MNA) Anadolu Lisesi folklor ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Gösteri programının ardından bir konuşma yapan Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, kurslar sonunda alınan belgelerin duvara asılmak için değil, para kazanmak için verildiğini söyledi. Son üç yıldır Halk Eğitim Merkezi'nin çalışmalarından son derece memnun olduğunu belirten Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, konuşmasına şöyle devam etti.

BELGELER İŞE, PARAYA DÖNSÜN

"Başarılı çalışmalar ortaya konuyor. Ama ben her halk eğitim sergisi açılışında bayanlarımıza şunu söylüyorum. Bugün gene belge verilecek. O belgeleri alıp evimizin müstesna bir köşesine asıyoruz, ama onlar paraya dönmüyor. Bizim arzumuz, o belgelerin işe dönmesi, paraya dönmesi. O açıdan ilçemiz son derece güzel gelişmeler yaşıyor. Bu hafta Organize Sanayi'de iki tane firmamız başvuru yapıldı. Bu fabrikaların açılmasıyla çalışmak isteyen bayanlara da iş vermiş olacağız. Dolaysıyla bu belgeler sadece duvarlarda asılı olmayacak, artık paraya dönecek, çünkü artık tek kişinin çalışmasının yanında bayanında iş hayatına katılması mümkün hale geldi.

Bu kursların açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Konuşmanın ardından Kaymakam İsmail Çorumluoğlu tarafından açılışı yapılan sergide, kursiyerlerin el emeği göz nuru ile yıl boyu üretilen giyim, nakış ve takı ürünleri tüm katılımcılar ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Sergi töreninin ardından tüm misafirlere meyve suyu ve pasta ikram edildi.

Düzenlenen sergi hakkında bilgi veren Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Canata, 2011-2012 eğitim öğretim yılında ilçe merkezinde açtıkları 8 kursu bitiren 154 kişiye belge verildiğini söyledi.

Sergi açılışına İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Erdoğan Erik, Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Evren Ünlü, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Canata ve Müdür Yardımcıları Mürşit Ertem, Adem Yılmaz ve Recep Altıntaş, belde belediye başkanları, muhtarlar, okul yöneticileri, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi İsmail Çorumluoğlu Kütahya Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title