Haberler

Belediyeden Barış Anneleri ve Mahalle Meclislerine İftar

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, iftar yemeğinde Barış Anneleri Meclisi ve tüm mahalle meclislerinin yönetici ve üyeleriyle buluştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Batıkent Meydanı, Şeyh Sait Meydanı, Ulu Camii ve Dicle Üniversitesi Hastanesi önünde kurduğu iftar çadırlarında 2 binin üzerinde kişiye iftar yemeği veriyor, bir yandan da hemen hemen her gün iftar saatinde sivil toplum örgütleri temsilcileri, üyeleri ile vatandaşları ağırlıyor.

Bu kapsamda belediye önceki akşamki iftar yemeğinde Barış Anneleri Meclisi ve tüm mahalle meclislerinin yönetici ve üyeleriyle buluştu. Hevsel Sosyal Tesisleri'nde verilen iftar yemeğine Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ile Fırat Anlı, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, Genel Sekreter Yardımcıları Rojda Balkaş, Hüseyin Bayrak, Abdullah Sevinç, meclis üyeleri, Barış Anneleri Meclisi, mahalle meclislerinin yönetici ve üyeleri katıldı.

2015 iftihar duyulacak başarılarla başladı

İftar yemeği verilmesi vesilesiyle bir konuşma yapan Eş Başkan Fırat Anlı, 2015'in halk için iftihar duyulacak başarılarla başladığını belirtti. Anlı, "İlk başta Kobanê müjdesiyle girdik, sonra Tel Ebyad özgürleşti ve şimdi de Diyarbakır Kalesi ile Hevsel Bahçeleri UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi. 7 Haziran'da HDP yüze 10'luk barajı yerle bir etti. Yıllarca buranın ismi 'Gazi Köşkü' idi, sizin çalışmanız sayesinde şimdi 'Halkın Köşkü' oldu. Her gün kentimizde dayanışma ve halkın kaynaşması daha da güçleniyor, her gün burası da dahil kentin 5 ayrı noktasında birlikte iftar açıyoruz. Biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Zülküf Karatekin Fırat Anlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title