Haberler

Belediye Başkanı Mustafa İça: "Katı Atık Bedelini 4 TL'den 2 TL'ye Düşürdük"

Belediye Başkanı Mustafa İça, Kütahya’da halkın büyük tepkisini çeken katı atık bedeli ücretlerinin aylık 4 TL’den 2 TL’ye düşürüldüğünü söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa İça, Kütahya'da halkın büyük tepkisini çeken katı atık bedeli ücretlerinin aylık 4 TL'den 2 TL'ye düşürüldüğünü söyledi.

Başkan İça, yaptığı açıklamada, Kütahya'nın çevre ile ilgili en duyarlı kentlerden biri olduğunu kaydetti.

İça, Kütahya'nın altyapısı ile birlikte vahşi çöp depolama alanlarından kurtularak yeni son sistem yüzde 61'i hibe olan Avrupa Birliği standartlarında bir çöp depolama alanını hizmete sunduklarını hatırlattı.

Yeni tesis ile birlikte biriken çöplerden enerji üretimi proje çalışmalarının 2 yıldır sürdüğünü ve projenin Danıştay'da kabul görmesiyle yer tesliminin yapıldığını anlatan Başkan İça, "Yer teslimi ile birlikte bugüne kadar katı atık bedellerini birlik üyeleri ile beraber birliğe katılım payı adı altında yaptığımız harcamalarda artık yatırımı biz yapmayacağız. Yatırımı doğrudan firma yapacak. Bizim bu harcamalarımızı özel bir firmanın yapacak olması nedeniyle bir tasarruf ortaya çıktı. Bizde ortaya çıkan bu tasarrufu vatandaşa yansıtalım istedik. Bu kapsamda mecliste aylık 4 TL olarak su faturalarına yansıtılan katı atık bedellerini 2 TL'ye indirme kararı aldık" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Mustafa İça Kütahya Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

alibad_boy_0043@hotmail.com:

aman nede çok indirim yapmışsınız bravo size

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title