Haberler

Belde Belediye Başkanları Belediyelerin Kapanmaması İçin Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Aydın'ın 2014 yılında büyükşehir olacak 13 il arasında yer almasının ardından, kapanması gündeme gelen belde belediyelerin başkanları bir araya geldi.

Aydın'ın 2014 yılında büyükşehir olacak 13 il arasında yer almasının ardından, kapanması gündeme gelen belde belediyelerin başkanları bir araya gelerek, belediyelerin kapanmaması için birlikte mücadele etme kararı aldı.

Aydın Merkez Köfteci Dede Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda bir araya gelen 37 belde belediye başkanından 21'i birlikte iftar yaptıktan sonra basın açıklaması yapıp, belediyelerin kapanmaması için yapacakları eylem planı üzerinde görüştüler. Ancak ilk toplantıda beklenen birliktelik istenilen şekilde sağlanamazken, bazı beldelerin belediye başkanları yapılacak eylem planında siyasi davranılmamasını istedi.

Aydın-Muğla Karayolu üzerinde bulunan Köfteci Dede Tesisleri'nde Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı ve Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın organizesinde bir araya gelen belediye başkanları, son genelge doğrultusunda görevlerini ifa etmekte zorlandıklarını ve belde belediyelerin kapatılması ile ilgili kararın yeniden gözden geçirimesini istediler.

Belediye Başkanları adına açıklama yapan Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, bağlı bulundukları ilçeden daha büyük olan bir belde belediyesi olarak belediyelerinin kapanmaması için imza kampanası düzenlediklerini belirterek bu kapsamda il genelinde kapanacak olan tüm beldelerde imza kampanyası düzenlenmesini önerdi. Yerinden yönetimin savunulduğu günümüzde belde belediyelerin kapanması gibi bir kararın şaşkınlığı içinde olduklarını kaydeden Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, "Bizce böyle bir karar alınmadan önce beldelerdeki ekonomik ve sosyal yaşantılar da göz önünde tutulmalıdır.

Bugün büyük şehirlerde vatandaşın pek çok vatandaş belediye başkanlarını telefonla bile ulaşamazken beldelerde ise durum hiç de böyle değildir. Bizler belde belediye başkanları olarak belediyecilik hizmetlerinin yanında trafik kazası geçirenden, kız kaçırana kadar, eşiyle kavga edeninden aileler arasındaki kız istemeye kadar pek çok görevi yerine getiririz. Sayın valimiz ile geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda bir araya geldik. Birçok yetkimiz şimdiden kısıtlandı. Eğer biz il genelinde yaklaşık 400 bin kişiyi ilgilendiren bu husus ile ilgili yeterli tepkiyi gösterir, haklı talebimizi yetkililere duyurursak belediyelerimiz kapanmaz. Bu nedenle hep birlikte ortak bir eylem planı çerçevesinde hareket etmeliyiz" diyerek 1860 yılında kurulan bir belediyenin kapatılmasını kınadığını söyledi.

"KRİTERLER BELİRLENMELİ"

Daha sonra konuşan Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı ise, bu şekilde bir kararın birçok kesimi mağdur edeceğini belirterek "Şu anda 445 ilçeden 1828 beldeden daha büyük olan Umurlu Belediyesi'nin kapatılması çok garip. Bence adaletli bir değerlendirme yapılmalı. Biz buna benzer bir durumu 2000 yılında banka şubesinin kapatılması olayında da yaşamıştık. Böyle bir karar alınırken önce kriterler belirlenmelidir" dedi.

Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın ise beldelerin kapanması halinde hizmet konusunda ciddi sıkıntıların yaşanacağını ayrıca ciddi güvenlik zafiyeti yaşanacağını iddia etti. MHP'li olan Ümmet Akın'ın konuşması sırasında iktidarı sık sık eleştirmesi üzerine bazı belediye başkanları konunun siyasileştirilmemesi konusunda Başkan Ümmet Akın'ı uyardı. Daha sonra basına toplu fotoğraf verilmesi sırasında Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, eline verilmek istenen dövizi toplantının amacına aykırı ve siyasi bulduğu için almadı. Toplantı verilen aranın ardından bir süre daha devam etti. Belediye Başkanlarının ilk olarak Vali'ye çıkacağı bildirildi.

(İK)

31.07.2012 10: 04: 27

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title