Haberler

Bektaş, Pakistan'da Eco -Ccı'nin 22. Yürütme Kurulu Toplantısına Katıldı

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Komiteler 22. Yürütme Kurulu ve 15. Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Komiteler 22. Yürütme Kurulu ve 15. Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Türkiye, Afganistan, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan ve Türkmenistan'ın üye olduğu, ECO -CCI'nin 22. Yürütme Kurulu toplantısı Pakistan'ın başkenti İslamabad'ta gerçekleştirildi. TOBB Başkanı ve ECO-CCI Yönetim Kurulu Üyesi M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı toplantıda Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş'da yer aldı.

Sanayi ve Yatırım Komite Başkanı olarak bir konuşma yapan Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali bektaş, ECO bölgesinin zengin kaynaklar ve ciddi bir insan gücüne sahip olduğunu belirterek, "Altyapılarımızı iyileştirdiğimiz, sanayileşmenin ve yatırımların önünü açtığımız zaman ancak gerçek potansiyelimizi yakalamamız mümkün olacaktır. Bugün hepimiz biliyoruz ki, yatırım olmadan kalkınma sağlanamaz, üretim artmaz. Bu sebeple yatırımlar ekonominin kalkınma sürecinde büyük bir öneme sahiptir. Yabancı yatırımları çekmek için yatırım ortamını cazip hale getirmek, altyapıyı iyileştirmek, bürokrasiyi azaltmak ve teşvik sistemleri geliştirmek zorundayız. Üretmeden tüketmek, ekonomiyi gerçek anlamda büyütmüyor. Bölgemizi gerçek anlamda üretim üssü haline getirebiliriz. Biz hedeflerimize, siz dostlarımıza birlikte ulaşmak istiyoruz. İşbirliğimizi tamamlayıcılık unsuruyla artırdıkça, ortak huzurumuz ve zenginliğimiz de hızla artacaktır. Birlikte çalışmalı, üretmeli ve geleceğimizi birlikte planlamalıyız. Çünkü biz Türk iş dünyası olarak, ECO bölgesinde ortak bir refah alanının yaratılmasını istiyoruz" diye konuştu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ile beraberindeki heyet, Pakistan Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain ile görüştüler.

ECOTA'nın hayata geçirilmesi, vize konusundaki sıkıntıların giderilmesi, ipek yolunun yeniden canlandırılması, Ortak Gümrük birliğine geçilmesi, ticaretin geliştirilmesine ilişkin çok önemli konularda görüşmeler yapıldı. TOBB heyeti daha sonra Pakistan Maliye Bakanı Senatör Muhammet IshaqDar, Türkiye'nin Pakistan Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ve ilgili bakanları ziyaret etti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Bektaş Pakistan Türkiye Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title