Haberler

BDP'liler Soma İçin Yas İlan Etti

AĞRI (İHA) – Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı İl Teşkilatı, Soma ilçesinde meydana gelen facia nedeniyle yas ilan ettiklerini ve seçim çalışmalarını askıya aldıklarını bildirdi.

AĞRI (İHA) – Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı İl Teşkilatı, Soma ilçesinde meydana gelen facia nedeniyle yas ilan ettiklerini ve seçim çalışmalarını askıya aldıklarını bildirdi.

BDP Ağrı İl Teşkilatı tarafından Manisa'nın Soma ilçesindeki faciadan dolayı Hani Baba Caddesi üzerindeki seçim bürosu önünde basın açıklaması yapıldı. HDP Ağrı Milletvekilli Halil Aksoy, BDP MYK ve PM üyeleri, BDP Ağrı Belediyesi Eş Başkan adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, BDP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açıklamada, seçim bürosuna siyah bez asıldı. Burada bir açıklama yapan Sırrı Sakık, Ağrı halkının büyük üzüntü içinde olduğunu dile getirerek, "Dünden bugüne kadar Soma'da yaşanan bu felaketten dolayı hepimiz büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Ağrı'da sürdürdüğümüz seçim çalışmalarını dünden beri birkaç gün askıya aldık. Oradaki yas bizim yasımız, oradaki acılar bizim acımız, biz Soma'daki acıyı Ağrı'daki bir halkın acısı olarak yüreğimize basıyoruz ve onlarla yaşıyoruz. Ne yazık ki bu ülkede yaşayabilmenin acısını çok ağır ödüyoruz. Büyük felaketlerle karşılaştığımızda, o realiteyi kabul ediyoruz. Bu ölen kardeşlerimizin acısı hepimizin ortak acısıdır. Büyük bir acı ve felaket içerisindeyiz. Bu ülkede yaşayabilmenin kaderi bu olmamalıydı. Siyaset dünyası bunu görmeli ve gereğini yapmalıydı. Ne yazık ki buralarda insan değerinin nasıl yok hükmünde sayıldığını hepimiz görmekteyiz. Bunların bir an önce araştırılması gerekir. İnşallah bundan sonra bir ders çıkararak bu ülkede artık insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını bu siyasetçiler de görmelidirler. Ben tekrar Soma'da yaşanan bu acıyı bizim acımız olarak kabul ediyorum. Buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, aileler bizim ailemiz ve bizim kardeşlerimizdir" dedi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Aksoy Ağrı Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title