Haberler

Demirtaş: BDP'nin Tek Talebi Özgürlük Talebidir

Güncelleme:

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,Seçime giren her partinin başka vaatleri olabilir.BDP şahsında somutlaşmış tek talep özgürlük talebidir dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Seçime giren her partinin başka başka vaatleri olabilir. BDP şahsında somutlaşmış tek talep özgürlük talebidir" dedi.

Demirtaş, Batman'daki Nevruz alanında düzenlenen nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada, tüm Batmanlıların nevruzunu kutladı.

"30 Mart seçimlerine siyasi bir duruş ve bir perspektif olarak özgürlük hamlesinin sıçrama yaptığı Kürdistan'ın parçasında Rojava'nın özgürleştiği bir dönemde nevruz ateşi ile ısınıyoruz. Bu yıl her yıldan farklı yanıyor nevruz ateşi. İnanıyorum ki 2014 nevruz ateşi artık Kürt halkının, Ortadoğu halklarının, Türkiye halklarının özgürlüğünü de beraberinde getirecek" diyen Demirtaş, nevruz için alanda toplananların bunun işareti olduğunu belirtti.

Demirtaş, "Şimdi 30 Mart seçimleri büyük direniş tarihinin, büyük özgürlük mücadelesinin bir hamlesinin sıçrama fırsatını bizlere sunuyor. Seçime giren her partinin başka başka vaatleri olabilir. BDP şahsında somutlaşmış tek talep özgürlük talebidir. Sizlerin mücadelesi şahsında somutlaşmış özgürlük beklentilerini bu halk hareketinden başka kimse karşılayamaz. Evet Başbakan ve partisi yol yapabilir, yolsuzluk da yapabilir. Bu konularda yeteneklidirler" diye konuştu.

"HALK YÖNETİMİNİ İNŞA ETTİK'

Demirtaş, Batman'ı BDP olarak bugüne kadar iyi yönettiklerini savunarak, şöyle konuştu:

"Çalmadan, çırpmadan halkın tüm imkanlarını, olanaklarını son kuruşuna kadar Batman'a harcayarak burada yeni bir kent inşa etmeye çalıştık ve asla bunlar gibi yeşile baktığımızda dolar görmedik. Çelik kasalarla, ayakkabı kutularında çalmadan bir halk yönetimi inşa ettik burada. BDP'nin AK partiyi zorlayan en büyük tarzı halkçı tarzıdır. Halka yönelik, halkın iradesini esas alan ve asla halkın değerlerine hakaret etmeyen, halkın değerlerini asla rantçılara peşkeş çekmeyen BDP anlayışı bugün AKP'yi bu topraklarda tutunamaz hale getirdi. Şimdiye kadar AKP için, 'demokrasiyi getirecek, Kürt sorununu çözecek' diyorlardı. Şimdi Batman'da AKP'nin peşinde koşanlara soruyorum. Eğer şu kadar vicdanınız varsa, bu ülkeye demokrasiyi de barışı da bu halk, halk direnişi getirmiyor mu?. AKP'nin peşinde koşanlar kendilerine sorsunlar. AKP'de bulunmanızın duygusal nedenlerden başka ne nedeni kaldı? Ama halk size Batman'ı yedirmeyecek, her yerde halk iradesi artık yönetime el koydu. Batman sokakları özgürlük, demokrasi kokuyor."

"HALKTAN RİCAMIZ İKNA OLMAMIŞ HER KİM VARSA İKNA ETMEK İÇİN UĞRAŞALIM'

"Bakanlıkların, taşraların ihalesiyle burada AKP'nin rantını yiyenler unutmasınlar, nefesimiz ensenizde olacak. Buraya gelip, ' Batman Belediye Başkanı çalışmadı' diyen Başbakan, evet Batman Belediye Başkanını içeri attırdığınızı unutmuş olabilirsiniz ya da unutturmak isteyebilirsin. Ama siz onu tutuklatmanıza rağmen Batman halkının, sivil toplum kuruluşlarının, gençlerin, kadınların desteğiyle çok şükür ki Batman'da alnımız açık, başımız diktir" diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

"30 Mart akşamı göreceksiniz Ardahan'dan Kars'a, Bitlis'ten Bingöl'e, Erzurum'dan, Şırnak'a, Şanlıurfa'dan Mardin'e ve Diyarbakır'a kadar her taraf BDP'nin neşesinin gölgesiyle mutlu olacak. Halktan ricamız ikna olmamış her kim varsa hepsini ikna etmek için uğraşmalarıdır. Biz kaset siyaseti yaparak bugünlere gelmedik. Biz meydanlardan zulme karşı haklı ve meşru direnişimizle bugünlere geldik. Biz cemaatin kuyuruğuna takılarak büyük bir parti olmadık. Biz halkımızla kol kola takılarak, meydanlarda yürüyerek büyük bir parti haline geldik. Başbakan kendine özel emniyet teşkilatı oluşturmuş. Şu anda Emniyet Genel Müdürlüğünün iki temel görevi var. Tayyip Erdoğan'ı halktan ve kasetlerden koruyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok. Halk kimin ne mal olduğunu, kimin kalibresinin, çapının ne olduğunu iyi biliyor. Şimdi 30 Mart'ta uzun adam dediklerinin boyunun ölçüsünü burada alacağız."

"TAŞ ATMAYAN ÇOCUK KALMADI'

Demirtaş, 30 Mart seçimlerine nevruz ateşinin karıştığını ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Uğur Kaymaz katledildiğinde aynı zihniyet Kaymaz'ı terörist ilan etti. 15 yaşında Berkin Elvan polisin gaz kapsülüyle katledildi ve Başbakan iki günde nihayet onu da terörist ilan etti. Senin baskılarına karşı taş atmayan çocuk kalmadı ki. Türkiye'nin her yerinde bütün çocuklar sokağa çıkıp senin zulmünü taşlıyorlar. Bu çocuklar keyfinden sokağa çıkmıyor. Türkiye toplumu işte senin provakasyonun, tehditlerinle patlama noktasına geldi."

Demirtaş'ın konuşmasının ardından Nevruz alanının yakınında ateş yakan gruba polis müdahale etmek istedi. Polis araçlarına ve polise taşlı saldırıda bulunan gruba güvenlik güçleri tazyikli su ile müdahale eti. - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title